Zvanično - De Hea ostaje, ali šta to znači?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 29.11.2018.
14:40
Izvor: Sportske.net

Ekskluziva iz Engleske povodom sudbine španskog čuvara mreže.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Kako je "Skaj Sports" prvi preneo, Mančester junajted je rešio da iskoristi opciju koju je imao i automatski produži saradnju sa Davidom De Heom na dodatnih godinu dana.

Njegova saradnja sa klubom je isticala na kraju sezone puno se govorilo o sudbini španskog golmana, najpre se javio Juve, koji voli da dovodi igrače kojima ističe ugovor, a onda se u priču uključio i PSŽ koji je spreman da plati i obeštećenje.

"Đavoli" žele da produže ugovor sa De Heom, Murinjo je nakon pobede nad Jang Bojsom istakao da i sam Španac želi da ostane u klubu, a postoji nekoliko opcija, tačnije dve, zbog kojih su u Junajtedu rešili da iskoriste mogućnost da saradnju sa španskim golmanom produže na dodatnih godinu dana.

Jasno je da su tako onemogućili zainteresovane strane da u pregovore sa De Heom krenu već u januaru, ali se postavlja pitanje koji je krajnji plan Junajteda.

Jedna opcija je to da su jednostavno kupili sebi vreme kako bi se na tenane dogovorili oko novog ugovor sa sjajnim golmanom, koji zahteva veliku platu, ali i da se "Đavoli" ozbiljno pojačaju kako bi bili konkurentni u borbi za trofeje na više frontova.

Druga opcija je da je Junajted na ovaj način obezbedio obeštećenje na njegovom odlasku narednog leta, klubovi u naredna dva prelazna roka neće moći da pregovaraju sa De Heom ukoliko im to Junajted ne dozvoli, pa tako imaju dve prilike da Španca prodaju, bolje rečeno jednu, kako najverovatnije neće želeti da se sa njim rastanu na startu naredne godine.

Bilo kako bilo, De Hea do kraja sezone sasvim sigurno ostaje na "Old Trafordu", a narednog leta ćemo saznati da li će Junajted uspeti da produži saradnju sa njim, ili će ga prodati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Forza RoSs0neri
Thursday, 29.11.2018
17:45

Ovo pokusavaju da kupe vreme i probaju da kvalifikuju se za LS ove godine i dovedu neke igrace na leto da ga uvere u projekat.

avatar
MixEr
Thursday, 29.11.2018
16:42

Iskreno kako je radio MU kad su van Persie-u i Alexis-u isticali ugovori, uopšte mi ih nije žao sad kad De Gea ističe ugovor. Teško da MU sad pored ovakvih MC i Liverpula može u narednih par godina da bude konkurentan. Prvo bi morali da se reše bar 5-6 igrača koji imaju ogromne plate a onda isto toliko i da dovedu. Pa tek onda godine uigravanja itd.. Mislim da svakako ostaju bez istog samo je pitanje da li narednog leta ili će biti pametni da ga zadrže do kraja ugovora jer bez njega su iza bar 4 kluba u Engleskoj

avatar
RedDevil612989
Thursday, 29.11.2018
16:13

Kupuju vreme da pokusaju da produze ugovor i uvere ga da ostane jos koju godinu. Iskren, ovakav Junajted ne sme da dozvoli sebi da izgubi Davida a i mora da se pojaca to je cinjenica. Svaki cent plate koju trazi je zasluzio. Resiti se Aleksisa i budzet je rasterecen za njegovo povecanje plate.

avatar
mrancic
Thursday, 29.11.2018
16:04

Junajted mora da počne sa oporavkom.De Hea? Najveća plata i kapiten.A golove prima zbog slabog veznog reda uglavnom i nesigurne odbrane.Ali realno,njegov odlazak ne bi bio tragičan.Više je problem šta ćemo sa pet potrebnih i više nepotrebnih?Ako uopšte u Junajtedu prati nova zbivanja u svetskom fudbalu.I izleči se od nostalgije.

avatar
Antihepi
Thursday, 29.11.2018
15:46

Не могу да верујем да управа још увек одуговлачи. Давид заслужује да буде најлпаћенији у клубу. Много нас је задужио за ових 7 година. Мора да прима колико и Санчез,који мора да лети из клуба.