Zvanično - Dešan potpisao, sada čekamo Zidana!

Autor: Milovan Longinov
subota 07.01.2023.
11:30
Izvor: Sportske.net

To je to.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Didije Dešan ostaje selektor Francuske i to sve do 2026. godine!

Ova vest potvrdio je danas FS Francuske, koji nije imao razloga da smenjuje Dešana posle još jednog finala na Mundijalu i odličnog turnira u Kataru. 

Dešan je kao selektor osvojio SP 2018, Ligu nacija 2021, a stigao je do finala EP 2016. i SP 2018. u kojima je poražen od Portugala i Argentine. 

Dešan je na klupi Francuske upisao 139 utakmica, na kojima ima skor od 89 pobeda, 28 remija i 22 poraza, uz gol razliku 279:119. 

Ono što je posebno važno jeste da je dobio još jedan mandat do narednog Mundijala, te da će Zinedin Zidan sada sigurno prihvatiti ponudu nekog kluba.

Zidan je klupu Francuske čekao duže od godinu dana, u Savezu je postojala struja koja je želela njega posle Katara, ali je Dešan u Kataru pokazao da zaslužuje da ostane selektor još dugi niz godina.

Zidan navodno ima ponudu da postane selektor Brazila, ali to je i dalje na nivou glasina. Takođe, pominje se da bi konačno mogao da prihvati ponudu svog Juventusa, koji je odbio u dva navrata, jednom zbog Reala, drugi put zbog reprezentacije, kada se nadao poziciji selektora. 

On se ranije povezivao i sa Mančester junajtedom, ali dolaskom Erika ten Haga su ta vrata zatvorena.

Gde vi vidite Zinedina Zidana nakon što je Dešan dobio novi ugovor?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke