Zvanično je! Najveći trenerski transfer u istoriji!

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.04.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Stigle potvrde.

Epa/Philipp Guelland
Epa/Philipp Guelland

Povezane vesti

Julijan Nagelsman je novi trener Bajern Minhena! 

Ono o čemu se spekuliše danima, danas je dobilo potvrdu - Nagelsman napušta RB Lajpcig na kraju sezone i zameniće Hansija Flika, koji će postati novi selektor Nemačke.

Najvažnija informacija je da će Nagelsman postati najskuplje plaćeni trener, pošto će Bajern Minhen na kraju sa svim bonusima platiti čak 25 miliona evra za njegovo obeštećenje.

"Lajpcig je poseban za mene, ali sada je vreme za rastanak. Nikada nisam krio da bih voleo da treniram Bajern Minhen i ovo je bila prilika koju nisam mogao da propustim. Ovo je ponuda koja se dobija jednom u životu", rekao je Nagelsman.

On će potpisati ugovor do leta 2026. godine, što je još jedan pokazatelj koliko u Bajernu veruju da je on najbolje dugoročno rešenje.

I Hansi Flik je iskoristio  ovu priliku da se oprosti od Bajerna sa kojim je osvojio sve moguće trofeje tokom prethodnih godinu i po dana.

"Protekle dve godine ostaće nezaboravne u mom sećanju. Uživao sam u emocijama, pobedama, trofejima, ali i svakodnevnom radu na terenu. Bilo je to neverovatno dostignuće. Želim da se zahvalim svim ljudima u Bajernu, predsedniku Herbertu Hajneru, Karl-Hajnc Rumenigeu, Oliveru Kanu i Hasanu Salihamidžiću na prilici da treniram Bajern Minhen. Nije samo fraza kada kažem da je to za mene bila velika čast", rekao je Flik.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke