Zvanično je! Tijago Mota: "Hvala Juventusu, presrećan sam''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.06.2024.
19:10
Izvor: Sportske.net

Juve ima novog trenera.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Ono što je bilo jasno još pre kraja prošle sezone, danas je i zvanično potvrđeno - Tijago Mota je novi trener Juventusa sa kojim je potpisao ugovor do juna 2027. godine.

Mota ima 41 godinu, a na klupu ''stare dame'' dolazi iz Bolonje, gde je u septembru 2022. godine nasledio Sinišu Mihajlovića, a u prošloj sezoni je sa ovim klubom ostvario istorijski plasman u Ligu šampiona.

Ipak, umesto sa Bolonjom, u Ligi šampiona ćemo ga sledeće sezone gledati na klupi Juventusa.

"Hvala Juventusu. Zaista sam srećan što počinjem novo iskustvo na čelu velikog kluba kao što je Juventus. Zahvaljujem se vlasnicima i upravi i uveravam vas da su sve moje ambicije da se zastava Juventusa vijori visoko i da obradujem navijače", rekao je Mota.

Kao igrač je Mota počeo u Barseloni, nastavio u Atletiku, a onda se preselio u Italiju, gde je nastupao za Đenovu i Inter. Karijeru je završio u Pari Sen Žermenu, gde je proveo šest godina, od 2012. do 2018, a u pariskom velikanu je zatim počeo trenersku karijeru kao trener njihovog omladinskog tima. Pre dolaska u Bolonju, kao trener je vodio još i Đenovu i Speciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke