Zvanično - Konte preuzeo Napoli i poslao snažnu poruku

Autor: Mladen Heleta
sreda 05.06.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Kreće dugoročni projekat u Napulju.

EPA-EFE/Andrew Yates
EPA-EFE/Andrew Yates

Povezane vesti

Antonio Konte je potpisao ugovor i konačno je predatcvljen kao novi trener Napolija.

On je potpisao ugovor do 30. juna 2027. godine i biće čak četvrti trener Napolija u poslednjih godinu dana.

Podsetimo, Lućano Spaleti se prošlog leta rastao sa Napolitancima nakon što im je doneo Skudeto, a onda su u očajnoj nedavno završenoj sezoni klupom ovog kluba prodefilovali Rudi Garsija, Valter Macari i Frančesko Kalcona.

Konte je naravno dugoročni projekat i od njega se očekuje da već sledeće sezone vrati Napoli u borbu za titulu u Italiji.

"Napoli je mesto od globalne važnosti. Srećan sam i uzbuđen što ću sedeti na plavoj klupi. Mogu da vam obećam jednu stvar: Učiniću sve što je u mojoj moći da tim i klub napreduju. Moji saradnici i ja ćemo u potpunosti biti posvećeni tome", rekao je Konte.

Bivši trener Juventusa, Čelsija, Intera i selektor Italije bio je bez posla od odlaska iz Totenhema u martu 2023. godine.

Konte je kao trener osvojio, između ostalog, tri šampionske titule sa Juventusom, Premijer ligu sa Čelsijem i titulu u Seriji A sa Interom.

Imao je i uspešnu igračku karijeru u Juventusu sa kojim je osvojio brojne trofeje, a igrao je i za Leće.

Podsetimo, Napoli je sezonu u Seriji A završio na desetom mestu, neće ga biti u evropskim takmičenjima od jeseni, pa će sav fokus biti na domaćem šampionatu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke