ZVANIČNO - Kristijanov poslednji trener vodiće šampionski Napoli

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 15.06.2023.
21:15
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Novi trener Napolija biće Rudi Garsija potvrdio je šampion Italije.

Nakon desetodnevnih pregovora predsednika Napolitanaca Aurelija de Laurentisa sa 59-godišnjim Francuzom postignut je dogovor da preuzme ekipu koja je u prošloj sezoni nakon više od tri decenije vratila titulu na jug Italije i stigla sve do polufinala Lige šampiona.

Garsijino najveće trenersko dostignuće je šampionska titula sa ekipom Lila 2011. godine, kada je osvojio i Kup Francuske. 

Francuzu je poznata Serija A jer je već radio u njoj kao trener Rome od 2013. do 2016. godine, a ovo će biti njegov veliki povratak nakon sedam godina.

Za to vreme bio je na klupi dva Francuska Olimpika, prvo je predvodio Marsej od 2016. do 2019, da bi zatim preuzeo Lion i trenirao ga do 2021. godine.

Poslednji Garsijin angažman bio je neuspešan. On je u prošloj sezoni imao cilj da dovede Al-Nasr do šampionske titule u Saudijskoj Arabiji, ali mu ni dolazak Kristijana Ronalda nije pomogao u tome. Umesto pehara, uručen mu je otkaz 12. aprila i od tada je bio bez posla.

Sada će imati možda i najteži zadatak u trenerskoj karijeri da sačuva "Skudeto" koji je sa Napolijem osvojio sjajni Lućano Spaleti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke