Zvanično - Milojević preuzeo velikana! Neka veza sa Ibrom mora da postoji

Autor: Nemanja Janošev
petak 07.01.2022.
13:37
Izvor: Sportske.net

Malme je klub u kojem je ponikao Zlatan Ibrahimović.

Malmo FF
Malmo FF

Povezane vesti

Srpski stručnjak Miloš Milojević i zvanično je promovisan kao novi trener najvećeg švedskog kluba Malmea.

Za pravoslavni Božić, Miloš Milojević imenovan je kao trener najuspešnijeg kluba iz Švedske sa kojim je potpisao višegodišnji ugovor.

"Presrećan sam što sam ovde i što delim iste ambicije kao i klub. Malme je tim koji stalno želi da pobeđuje i osvaja trofeje. Ne želim da govorim o tome kakav sam trener. Svako mesto na kojem sam bio je posebno uticalo na mene. Znam samo da ćemo igrati agresivno, visokim intenzitetom, kontrolisati loptu imati balans između poseda i direktne igre", izjavio je Milojević na predstavljanju.

Milojeviću nije stran švedski fudbal. Naprotiv, vrlo dobro je upoznat s ovim sportom u Skandinaviji. Pet godina je radio na Islandu, da bi 2017. godine stigao u Mjabli kao pomoćnik, a godinu dana kasnije samostalno preuzeo ekipu i napravio velike uspehe uvevši ih u elitu. Potom je radio kao pomoćnik Dejana Stankovića, a prošlog leta se otisnuo u Hamarbi sa kojim se nije rastao u najboljim odnosima jer su otkrili da je pregovarao sa Rozenborgom.

Interesantno, prethodna dva kluba u kojima je boravio Miloš Milojević vezana su za Zlatana Ibrahimovića. Legendarni napadač poseduje akcije Hamarbija, dok je u Malmeu načinio svoje prve fudbalske i profesionalne korake.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke