Zvanično - Otkazana utakmica AEK-a i Dinama

Autor: Sportske Net
utorak 08.08.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Novi termin za sada nepoznat.

Twitter/@gnkdinamo
Twitter/@gnkdinamo

Povezane vesti

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinama iz Zagreba otkazana je. Razlog je sukob i smrt jednog navijača domaćeg kluba u ponedeljak uveče.

Utakmica je trebalo da bude odigrana danas od 20.45 časova u Atini. 

Grčki navijač (29) sinoć je izboden nožem od strane navijača tima iz Zagreba i u toku noći je podlegao povredama. Više o tome čitajte OVDE. Navijači Dinama su doputovali u Atinu. njih oko 150, uprkos zabrani UEFA o dolasku gostujućih pristalica na ovaj meč. 

Budući koraci i kazne još uvek nisu poznati. 

Predsednik Uprave AEK-a Jorgos Kosmas je da AEK smatra potpuno odogovornim za ovu situaciju Dinamo.

,,Trenutno je nezamislivo i paranoično biti na sastanku dok tugujemo zbog gubitka života našeg navijača. Šta se dogodilo, dogodilo se. AEK smatra Dinamo Zagreb potpuno odgovornim jer je znao za svojih 150 i više navijača koji su počeli. Na jučerašnjem sastanku nisu nikoga obavestili, osim da je možda 30-ak navijača kupilo ulaznice i pokušalo ući na stadion tokom utakmice. Dinamo Zagreb smatramo potpuno odgovornim što je grupa hrvatskih organizovanih kriminalaca iz Zagreba krenula da napravi to što je napravila. 

Može li Dinamo dati potpunu sliku jučerašnjeg dana i podržati stav AEK-a u policiji? Od toga nije bilo ništa, pa Dinamo smatramo jednim od glavnih krivaca. Drugi glavni krivac je policija koja je dopustila konvoju da pređe Grčku i stigne do Atine te obavi zakazani sastanak s navijačima organizovanog kriminala drugog grčkog tima. I zajedno im je omogućila da dođu do Nove Filadelfije. Dinamo Zagreb i policija snose punu odgovornost za ono što se dogodilo.

U ovom trenutku nije moguće da AEK učestvuje na sastanku na kojem su nalaze članovi zagrebačkog Dinama i stoga AEK najavljuje povlačenje sa sastanka", navodi se u saopštenju. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke