ZVANIČNO - Paratići odlazi iz Juventusa: ''Pisao je istoriju''

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.05.2021.
15:17
Izvor: Sportske.net

Klub iz Torina danas potvrdio rastanak sa dosadašnjim direktorom.

EPA/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Tokom popodneva, Juventus se oglasio na zvaničnom klupskom sajtu, povodom odlaska Fabija Paratićija iz kluba. Njemu je ugovor istekao na kraju tekuće sezone i neće biti obnovljen.

''Posle jedanaest sezona intenzivnog rada, pobeda i velike strasti na terenu i van njega, klub će napustiti Fabio Paratići, direktor Juventusovog fudbalskog pogona. Njegov ugovor, koji ističe 30. juna 2021, neće biti obnovljen. Menadžer Juventusa i predsednik Anjeli sastali su se danas u glavnoj četvrti 'Continassa Juventus'.

Dolazeći iz Sampdorije, Fabio se pridružio klubu u leto 2010, progresivno rastući na pozicijama, veštinama i oblastima odgovornosti. Prvi koordinator tehničke oblasti, zatim sportski direktor iz sezone 2011-2012, kasnije, 2018. godine postaje glavni fudbalski direktor i zaključuje svoju Juventusovu karijeru funkcijom koju trenutno zauzima u sezoni koja se završava'', navodi se u saopštenju.

''Bile su to divne godine profesionalnog rasta i snažnih emocija. Juventus mi je pružio priliku da svoj posao obavljam u punoj slobodi i bez uslovljavanja uz puno poštovanje svoje uloge. Na ovome bih želeo da se zahvalim čitavom klubu, mom osoblju, zaposlenima, saradnicima, igračima, trenerima, akcionarima, a posebno predsedniku Andrei Anjeliju. Važno poglavlje moje karijere se zatvara, čekajući nove izazove'', izjavio je Fabio Paratići.

''Fabio je pisao istoriju Juventusa poslednjih godina. Put rasta koji karakterišu profesionalnost, samoodricanje i mnogi uspesi. Devetnaest trofeja za 11 godina najbolje svedoči o njegovom radu, što je u potpunosti deo duge tradicije našeg kluba. Danas je vreme da mu zahvalimo što je uspeo da stvori jaku profesionalnu vezu, praćenu svakodnevnom strašću'', rekao je predsednik Juventusa na rastanku sa Paratićijem, a konferencija za medije povodom njegovog odlaska iz kluba zakazana je za 4. jun.

*

*


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Wednesday, 26.05.2021
16:41

Steta..a bas je uspeo kako smo i predvideli-da upropasti sve sto je Marotta uradio.. 😂 😂