Zvanično - Rakitić "uzdrmao" region i zadužio "bili" dres!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 21.07.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Veliko pojačanje za Hajduk.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Proslavljeni hrvatski fudbaler Ivan Rakitić je zvanično postao novi član Hajduka iz Splita.

Jedno od najvećih imena u reprezentaciji Hrvatske svih vremena dugo se povezivalo sa splitskim klubom, ali trebalo je određeno vreme da se saradnja dogovori i ozvaniči.

Sada je čekanje konačno gotovo, a Rakitića će dočekati oduševljeni navijači Hajduka, koji veruju da ovaj put njihov tim može osvojiti titulu, nakon 20 godina čekanja.

Poslednji put Hajduk je bio šampion Hrvatske još davne 2005. godine, a od tada je nastupila totalna dominacija zagrebačkog Dinama. Da li će je Rakitić zaustaviti, ostaje da se vidi...

Rakitić ima sjajnu i trofejnu karijeru. Odigrao je 323 utakmice za Sevilju, 310 za Barselonu, preko 100 za Šalke, a na početku karijere nastupao je za Bazel.

U drugom delu prošle sezone je pojačao saudijski Al-Šabab sa kojim je sada raskinuo ugovor kako bi se priključio Hajduku, u kom će nositi dres sa brojem 11.

Rakitić je bio jedan od ključnih igrača na putu Hrvatske do finala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Osvojio je Ligu šampiona sa Barselonom, UEFA Superkup, a dvostruki je osvajač Lige Evrope sa Seviljom.

Pored toga, ima četiri osvojene La Lige, četiri Kupa Kralja, dva španska Superkupa, osvojeno Svetsko klupsko prvenstvo, Kup Švajcarske i Kup Nemačke.

Rakitić će imati godišnju platu od oko 600.000 evra i čak neće biti ni najplaćeniji u ekipi, jer Marko Livaja sa bonusima zarađuje oko 1.000.000 evra godišnje. Hrvatski vezista nije insistirao na velikom ugovoru, primarni interes mu je bio dolazak u Hrvatsku i Split.

Primera radi, u Al-Šababu je imao ugovor od 15.000.000 evra po sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke