Zvanično - Španac na klupi Vest Hema!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.05.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Potvrdio klub iz Londona.

Epa/Joe Skipper
Epa/Joe Skipper

Povezane vesti

Engleski fudbalski klub Vest Hem imenovao je danas Španca Đulena Lopetegija za novog trenera.

Lopetegi je na klupi zamenio Dejvida Mojsa, a sa londonskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana.

Španski 57-godišnji trener je bez posla otkako je u avgustu napustio Vulverhempton. "Veoma sam srećan što ću moći da budem deo budućnosti ovog velikog kluba. Imao sam druge prilike, ali sam vrlo srećan što me je Vest Hem izabrao, pošto i ja biram Vest Hem", rekao je Lopetegi, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

On će početi sa radom 1. jula na početku priprema, u sklopu kojih će Vest Hem u SAD igrati prijateljske utakmice protiv Kristal Palasa i Vulverhemptona. 

"Mislim da imamo fantastičnu platformu. Moje trenerske ambicije su uvek bile sve veće, da postignem više i veće ciljeve i da ohrabrim i unapredim igrače i ekipu, kao i da se takmičimo, pošto se o tome radi u fudbalu - o takmičenju", naveo je Lopetegi.

Bivši selektor Španije i trener Real Madrida osvojio je 2020. godine Ligu Evropa sa Seviljom, pre nego što je u novembru 2022. preuzeo Vulverhempton. Ekipa je tada bila na začelju premijerligaške tabele, ali ju je predvodio do 13. mesta na kraju sezone. On je bio nezadovoljan finansijskom situacijom u klubu i podneo je ostavku.

Tokom karijere predvodio je još mlade selekcije Španije, Porto i Rajo Valjekano.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke