Zvanično - Španija ima novog selektora, da li ste čuli za njega?!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 08.12.2022.
13:34
Izvor: Sportske.net

Brz rasplet situacije...

EPA-EFE/MALTON DIBRA
EPA-EFE/MALTON DIBRA

Povezane vesti

U razmaku od sat vremena, RFEF (FS Španije) ozvaničio je raskid saradnje sa Luisom Enrikeom i imenovao novog selektora, u pitanju je - Luis De La Fuente!

U pitanju je dosadašnji selektor mlade reprezentacije Španije, koji u Savezu radi još od 2013. godine. 

De La Fuente je najpre predvodio omladinsku selekciju Španije (U-19), sa kojom je osvojio EP 2015.  godine. Kasnije je postao selektor mlade reprezentacije, koju je takođe popeo na krov Evrope, 2019. godine. Još jedan veliki uspeh postigao je na OI u Tokiju na kom je osvojio srebrnu medalju, pošto je u finalu izgubio od Brazila. 

De La Fuente je kao selektor iznedio brojne mlade igrače kroz najjače španske selekcije koje su dominirale Evropom, ali je postao selektora A reprezentacije, ipak nešto sasvim drugo. 

Njegovo klupsko trenersko iskustvo je praktično nikakvo, radio je u B timu Atletik Bilbaa, te kratko i bez mnogo uspeha bio je trener Alavesa 2011. godine, nakon čega se bavio isključivo selektorskim poslom u mlađim kategorijama. 

Luis De La Fuente nije ni mlad stručnjak, ima 61 godinu i ovo mu je definitivno najveći posao u dosadašnjoj karijeri. 

Da li je ovo zaista pravi potez RFEF ako uzmemo u obzir da su u ovom veku selektori bili Luis Aragones, Visente Del Boske, Hulen Lopetegi i do danas Luis Enrike?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke