Zvanično - Velike promene u Barsi, od 2. septembra počinje nova era

Autor: Milovan Longinov
sreda 16.08.2023.
16:45
Izvor: Sportske.net

Sve je poznato...

EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ
EPA-EFE/JOE BUGLEWICZ

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Barselone Deko imenovan je za novog sportskog direktora tog kluba, objavio je danas katalonski klub.

Ovaj 45-godišnji Portugalac će na mestu sportskog direktora zameniti Mateua Alemanija.

Iako je katalonska javnost očekivala da će Mateu Alemani i Deko sarađivati kao što je do nedavno Đordi Krojf, Đoan Laporta je Portugalcu dao ogromna ovlašćenja. Alemani je tako odlučio po drugi put ovog leta da napusti Barselonu.

On je tokom juna saopštio da napušta Barselonu, pošto je imao ponudu Aston Vile, ali se kasnije predomislio i povukao tu odluku.

Alemani je odradio ogromne stvari tokom svog mandata od kako je Laporta predsednik i mnogi smatraju da je ovo pogrešan potez. 

Deko ima ogromno iskustvo i u ovom poslu, bio je skaut, menadžer, ima kontakte po Južnoj Americi, ali je Alemani bio majstor da uklopi sve u fer-plej. 

Alemani zvanično napušta klub 2. septembra, do tada će pomagati da Deko završi sve letnje planove. 

Ostaje da vidimo kako će Ćavi i Deko funkcionisati, jer nije tajna da je trener Barse imao sjajne odnose sa Alemanijem, kao i sa Đordijem Krojfom koji je napustio klub u junu. 

Deko je dres Barselone nosio od 2004. do 2008. godine, a sa tim klubom je dva puta bio šampion Španije i osvojio je Ligu šampiona 2006. godine.

On je zatim odigrao dve sezone u Čelsiju, pre nego što se 2010. godine vratio u Brazil gde je u Fluminenseu završio igračku karijeru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke