Zvanično - Veliki povratak Alesandra Neste u Seriju A!

Autor: Darko Mitrović
sreda 12.06.2024.
18:58
Izvor: Sportske.net

Biće ovo njegovo prvo trenersko iskustvo u elitnom rangu takmičenja u Italiji.

EPA-EFE/Alberto Lingria / POOL
EPA-EFE/Alberto Lingria / POOL

Povezane vesti

Alesandro Nesta je novi trener Monce!

On je tokom dana najpre raskinuo ugovor sa Ređanom, a odmah zatim je potpisao ugovor sa Moncom, što je ovaj klub i potvrdio u zvaničnom saopštenju.

''AC Monca najavljuje da će od 1. jula 2024. Alesandro Nesta biti novi trener crveno-belog prvog tima, sa jednogodišnjim ugovorom i automatskim produženjem za još jednu sezonu po ispunjavanju određenih uslova'', saopštili su iz Monce.

Nesta ima 48 godina, ostvario je velike stvari tokom igračke karijere, a sada sve uspešnije gradi i trenersku karijeru.

Blistavu igračku karijeru je počeo u omladinskom timu Lacija gde je kasnije postao kapiten prvog tima, osvojivši jedan skudeto, dva trofeja nacionalnog kupa, dva Superkupa Italije, jedan trofej Kupa pobednika kupova i jedan Superkup Evrope. 

Iz Lacija je krajem avgusta 2002. realizovao istorijski transfer u Milan Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija, gde se za deset godina potvrdio kao jedan od najboljih defanzivaca sveta i sa ''rosonerima'' osvojio deset trofeja - dve Lige šampiona, 2 Superkupa Evrope, 1 Svetsko klupsko prvenstvo, 2 skudeta, 2 Superkupa Italije i 1 Kup Italije. 

Sa reprezentacijom Italije je osvojio Svetsko prvenstvo osvojeno 2006, a za nacionalni tim je upisao 78 nastupa.

Trenersku karijeru je počeo u leto 2015. u Majamiju. Posle dve godine u Sjedinjenim Državama, vratio se u Italiju u maju 2018. da bi trenirao Peruđu u Seriji B. Godinu dana kasnije je preuzeo ekipu Frozinonea, gde se zadržao dve godine i doveo je do finala Serije B. 

Prošlu sezonu je proveo na klupi Ređane i zauzeo jedanaesto msto u Seriji B.

''Sada će u Monci ponovo sarađivati sa Adrijanom Galijanijem posle deset nezaboravnih godina u Milanu, za svoje prvo trenersko iskustvo u Seriji A!'', naglasili su iz Monce koja je prošlu sezonu u Seriji A završila na 12. poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke