Zvezda danas dobija protivnika - Dželat iz Almatija ili Makabi?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 14.07.2021.
11:30
Izvor: Sportske.net

Ko će biti Zvezdin protivnik u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

@fc_kairat/Twitter
@fc_kairat/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde večeras će saznati ime rivala u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sve oči na stadionu "Rajko Mitić" i njihovih pristalica biće danas uprte ka "Central stadionu" u Almatiju, gde se sastaju Kairat i Makabi iz Haife. Posle 1:1 u prvom meču, dva tima imaju podjednake šanse za plasman u narednu fazu gledajući papir (prim. aut. ukuto pravilo gola u gostima). S druge strane, domaći teren je i te kako vetar u leđa kazahstanskom timu.

Makabi je silno želeo da stekne prednost iz prvog meča i uprkos golu Acilija krajem prvog dela i brojinim izmenama izvršenim posle nešto više od jednog sata igre, ipak su poklekli u završnici.

Kairat u boljem ritmu ulazi u ovaj susret, a pobedom u Kupu između dva meča, produžili su niz na 10 utakmica bez poraza. S druge strane, Makabi je konačno završio svoju agoniju u izraelskom šampionatu prošle sezone osvojivši titulu pre imenjaka iz Tel Aviva i sa velikim optimizmom su ušli u ove kvalifikacije. 

Ipak, reklo bi se da je prednost na strani Kairata, koji je odavno u takmičarskom ritmu, za razliku od Izraelaca kojem je prvi meč između dva tima i bio uvodni u novoj sezoni.

Napadači Šušenačev i iskusni Gvinejac Kante su glavni aduti Kairata koji se po prvi put nalazi u kvalifikacijama za Ligu šampiona još od 2005. godine kada su lako ispali od Slovana. 

Zvezda ne želi da ih se seća, jer su, tmurne 2015. godine uspeli da eliminišu crveno-bele iz prve runde kvalifikacija za Ligu Evrope i to sa dva trijumfa!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke