Zvezda Lacija dobija novi ugovor, ali ostaje samo do leta?

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.01.2018.
21:58
Izvor: Sportske.net

Kako prenose italijanski mediji, fudbaler Lacija dobio je novu ponudu od uprave kluba.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Uz Sergeja Milinković-Savića, širom Evrope vlada veliko interesovanje za još jednog igrača "Nebeskoplavih".

U pitanju je defanzivac Stefan De Fraj, a razlog je više nego očigledan.

Holanđanin spada u red najkvalitetnijijh defanzivaca na Apeninima, pored toga ima samo 25 godina i jasno je da u pravim rukama može dodatno da napreduje.

Ipak, ono zbog čega je bivši fudbaler Fejenorda interesantan mnogim klubovima, to je činjenica da sa Lacijom ima ugovor samo do kraja tekuće sezone.

Mnogo klubova želi da ga vidi u svojim redovima, nekoliko njih dolazi iz vrha Premijer lige, a čak je i Barselona u više navrata izrazila želju da ga preseli na "Kamp Nou".

Lacio želi da ga zadrži, ali su svesni da će teško da ga ubede da potpiše novi, višegodišnji ugovor sa njima, usled velikog interesovanja iz klubova sa daleko većim budžetima i ambicijama na evropskoj sceni.

de vrij de fraj

Sada su došli na novu ideju, kako da obezbede sebi profit od njegovo odlaska, ponudiće mu novi ugovor, načiniti ga jednim od najplaćenijih igrača u ekipi, ali će u saradnju sa De Frajom umetnuti i otpusnu klauzulu.

Naime, Holanđanin će dobiti platu od 2,5 miliona evra na godišnjem nivou, staće rame uz rame sa Imobileom, Nanijem i Lukasom Leivom po primanjima.

Nova saradnja bi trebalo da traje do 2020. godine, ali otpusna klauzula koja će biti umetnuta u ugovor govori drugačije. Ona će iznositi svega 20 do 25 miliona evra, što je svota koju u današnje vreme može lako da iskešira veliki broj klubova iz "liga petice".

Dakle, čini se da Lacio samo želi da obezbedi profit, ukoliko ne potpiše novi ugovor, De Fraj će na leto najverovatnije otići kao slobodan igrač, ukoliko im plan uspe, od prodaje De Fraja će ostvariti solidan profit.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ali baba
Saturday, 13.01.2018
00:29

Opet pošteno od igraca, hvala mi što zna da ceni klub u kom se afirmisao j postao veliki igrač...

avatar
Partizan/Lazio
Friday, 12.01.2018
23:13

Nije ovo nova ideja vec plan agenta jos od letos samo sto ce izgleda Lotito da popusti i prihvati.