Zvezdin rival u LŠ dobio veliko pojačanje iz sopstvenih redova

Autor: Mladen Heleta
subota 16.09.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Vraća se odlični mađarski golman.

EFE/HANNIBAL HANSCHKE
EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Povezane vesti

Trener Lajpciga Marko Roze otkrio je nemačkim medijima da se dugogodišnji golman te ekipe Peter Gulači oporavio od povrede i da će u bliskoj dobiti šansu da brani.

Iskusni Mađar (33) je poslednji put branio pre skoro godinu dana, kada je na utakmici protiv Bohuma pokidao prednje ukrštene ligamente.

"Konačno će Peter u subotu da bude u konkurenciji za tim. Prethodne četiri sedmice je dobro trenirao. Dobro se osećamo što nam se vratio zamenik kapitena. Naravno, Gulači mora još malo da radi i protiv Augzburga će Janis Blasvič da ima prednost na golu. Moramo da podignemo Peteru formu, da mu damo još malo vremena. Što ne znači da ćemo tada nužno Janisa da skinemo sa gola. On brani sa mnogo samopouzdanja i dobro je što ćemo imati konkurenciju na toj poziciji", rekao je Roze.

Gulači je u Lajpcigu od 2015. godine, a pre toga je bio još član Salcburga, Liverpula i mlađih kategorija MTK iz Budimpešte. Za nacionalni tim Mađarske je branio 51 put, a u Bundesligi je sakupio 203 nastupa.

Podsetimo, Lajpcig je smešten u grupu G Lige šampiona, zajedno sa našom Crvenom zvezdom, Mančester sitijem i Jang Bojsom.

Elitno takmičenje osvajač Kupa Nemačke počinje gostovanjem Jang Bojsu u utorak, a već danas ga čeka meč protiv Augzburga, u sklopu četvrtog kola Bundeslige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke