Zvezdo, čuvaj se! Nova trenerska zvezda je "rođena"!

Autor: Milovan Longinov
sreda 23.10.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Još jedan dokaz...

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Sebastijan Henes je defintivno nova trenerska zvezda u usponu.

On je nakon brojnih položenih testova na domaćoj sceni, sada i u Evropi pokazao svoj trenerski potpis i da su pred njim velike stvari, pa ni ne čudi što je Bajer Leverkuzen označio baš njega kao dostojnu zamenu za Ćabija Alonsa.

Štutgart je u utorak pobedio Juventus, ali ne samo da ga je pobedio, već i u potpunosti nadigrao čak i dok su igrali 11 na 11. Štutgart je u finišu samo došao do potpuno zaslužene pobede kada je ostao sa igračem više. Ako se sećate, Štutgart je zaslužio i mnogo više na gostovanju Realu u Madridu, u prvom kolu, kada je izgubio 3:1, a prethodno je imao barem tri zicera koja je skinuo Tibo Kurtoa. 

Henes počeo da peče zanat u akademiji Bajern Minhena, potom je leta 2020. preuzeo Hofenhajm u svojoj 38. godini, da bi krajem sezone 2022/23 preuzeo Štutgart koji se borio za opstanak i doveo ga do Lige šampiona.

Ono što je posebno impresivno jesu sledeći podaci - Štutgart je sa Henesom pobeđivao i Bajern Minhen i RB Lajpcig i Borusiju Dortmund čak ČETIRI puta, dok je u Torinu upisao i prvu veliku evropsku pobedu. Sa četiri osvojena boda posle tri kola u Ligi šampiona jasno je da Štutgart gotovo sigurno ide u plej-of do kraja grupne faze. 

Naredni rival Štutgarta biće Atalanta i to pred svojim navijačima, nakon čega sledi i Crvena zvezda, kojoj gostuju 27. novembra. Nakon toga, Nemci dočekuju Jang Bojse, gostuju Slovanu u Bratislavi i za kraj dočekuju PSŽ. Jasno je da im raspored ide na ruku i da će osvojiti još sigurno 6-7 bodova, te da će teško iskliznuti neko od 9. do 24. mesta. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke