Zvezdo, šta si propustila... Sad Dinamo broji milione i tek mu sledi ogromna zarada!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.09.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net

Fudbalska euforija večeras u Zagrebu.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo večeras je napravio veliko iznenađenje na startu Lige šampiona. Tim sa Maksimira je pred svojim navijačima u prvom kolu elitnog evropskog takmičenja savladao ekipu Čelsija rezultatom 1:0 i sada već može da razmišlja o mnogo većim ambicijama od samog plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

A što su rezultati bolji, klupska kasa je sve punija.

Tako je Dinamo samo večerašnjom pobedom zaradio još 2.8 miliona evra, što je samo dodatak na ogromnu zaradu od uspešnog učešća u kvalifikacijama. 

Podsetimo, plasman u grupnu fazu Lige šampiona Dinamu je doneo 15.64 miliona evra, a kada se to sabere sa večerašnjih 2.8 miliona od pobede nad Čelsijem i prihodima od marketinga i UEFA koeficijenta, zagrebački ''Modri'' su već stigli do zarađene sume od oko 23 miliona evra ovog leta.

Naravno, to nije sve, svaka naredna pobeda u grupi donosi još 2.8 miliona, svaki remi 930.000 evra, a ako se Dinamo u konkurenciji Čelsija, Milana i RB Salcburga plasira u osminu finala, zaradiće još 9.6 miliona evra.

Očekivalo se da će o ovako velikoj zaradi ovog leta moći da se govori i u Crvenoj zvezdi, ali je srpski šampion u plej-ofu dožoveo šokantnu eliminaciju od Makabija iz Haife, pa ćemo crveno-bele od četvrtka gledati u Ligi Evrope.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke