Zvižduci na ''Olimpiku'', Roma opet razočarala, Empoli ispisao istoriju, a Napoli se probudio!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 25.08.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Prva pobeda Empolija nad Romom ikada na ''Olimpiku''.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Posle remija sa Kaljarijem, Roma je i na svom terenu večeras razočarala navijače. ''Vučica'' je večeras poražena sa 2:1, a njeni igrači su sa terena ispraćeni gromoglasnim zvižducima.

Empoli je poveo pred sam kraj prvog poluvremena, kada je Kolombo asistirao, a Đasi savladao Mileta Svilara sa 0:1.

Tim rezultatom se ušlo u nastavak meča, a još veći problemi za Rimljane usledili su od 61. minuta, kada su gosti iznuudili jedanaesterac koji je realizovao Kolombo - 0:2!

Dibala je u pet minuta kasnije odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, ali je lopta prohujala pored stative.

Imao je Dibala nešto kasnije još jednu neiskorišćenu priliku, ali je Roma nastavila da napada i mreža gostiuju se konačno zatresla u 80. minutu meča, i to zahvaljujući igračima koji su ušli u drugom poluvremenu. Baldanci je probio po desnoj strani, pa odlično centrirao za Šomurodova koji iz neposredne blizine uspeva da savlada golmana Vaskeza - 1:1.

Za to vreme, ekipa Napolija se pred svojim navijačima iskupila za debakl na startu sezone protiv Verone (3:0). Gost ekipe trenera Kontea bila je Bolonja, a Napoli je slavio rezultatom 3:0.

Gosti iz Bolonje su imali veći posed lopte, ali su Napolitanci bili konkretniji i opasniji, što se odrazilo i na rezultat.

''Led je probio'' Đovani Di Lorenco koji je u poslednjim trenucima prvog poluvremena iskoristio asistenciju Kvarackelije i pogodio za vođstvo od 1:0.

Neizvesnost je potrajala sve do 75. minuta, kada je Kvarackelija posle asistencije upisao i svoj prvi ovosezonski gol u Seriji A i tek tada je navijačima i igračima Napolija pao veliki teret sa leđa.

Njihov trijumf je u nadoknadi vremena samo potvrdio Simeone na asistenciju novajlije Davida Neresa, za konačnih 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke