Zvuči kao loša šala, nije? Mbape se nudi drugom klubu, usledila tišina, razlog je novi napadač?

Autor: Boris Jovanović
petak 31.03.2023.
10:22
Izvor: Sportske.net

Mbape nije prioritet? Ko bi rekao...

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Španski mediji ponovo insistiraju na tome da Real odlučuje. Navodno, Mbape je spreman da u leto 2024. stigne u Madrid. On bi i ranije, na kraju ove sezone, ali PSŽ ne želi ni da čuje, osim ako ne usledi neka nepristojna ponuda, čitaj svetski rekord.

Po svemu sudeći, to se neće desiti. Real igra na kartu klauzule po kojoj bi Mbape bio slobodan u leto 2024. ako Parižani ne osvoje Ligu šampiona. U tom slučaju on bi mogao da bira, i čini se da je želja da se preseli među "Los Blankose". Fudbaler smatra da je odužio obećanje dato Makronu kada se predomislio i ostao u rodnom gradu.

Sada veruje da nema više prepreka da ostvari snove, ali Real nije siguran. Prvo, nisu zaboravili iznevereno obećanje, drugo, poslata je poruka Parižanima da nikakvih pregovora neće biti između klubova, odnosno da ne postoji šansa da plate bilo kakvo obeštećenje.

Ali, tvrdnje da su odustali su najblaže rečeno smešne. 

Ne postoji klub koji bi odbio da dovede Mbapea besplatno, pogotovo ne Real koji živi od velikih zvezda. Oni će jednostavno pratiti razvoj situacije, pitanje je i Mbapeovih uslova, čak i ako bude imao papir da je slobodan.

Jer, malo je verovatno, tvrdi "AS" da bi Perez bio spreman da ponudi bogatstvo i Francuzu i Halandu koji je prva mesta, kao zamena za ovu deceniju za Benzemu.

Dakle, neko od dvojice verovatno najtraženijih i najboljih napadača sveta će morati da smanji apetite kako bi zaigrao u "belom". Haland želi u Madrid, ali ako Siti bude ponudio neverovatan novac za produžetak ugovora i brisanje klauzule, Real će morati da odgovori. U svakom slučaju, mada zvuči čudno, oni su spremni da ulože ogromna sredstva u dovođenje Halanda nego Mbapea. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke