Beograd - Održan veliki brzopotezni turnir!

Autor: Beta Beta
utorak 30.12.2014.
17:06
Izvor: Beta

Šahovski velemajstor Nikola Sedlak pobedio je na brzopoteznom turniru u Beogradu, koji je okupio sve pojedinačne prvake Srbije u poslednjih 10 godina.

Povezane vesti

Sedlak je tako postao najbolji brzopotezni igrač Srbije za 2014. godinu. On je na turniru završenom u ponedeljak kasno uveče pobedio pošto je po dodatnim kriterijumima bio ispred velemajstora Dušana Popovića.

Turnir je organizovao velemajstor Branko Tadić, vlasnik šahovskog kluba "Tadić", a na njemu su se 24 najbolja igrača šaha u Srbiji takmičili u brzom tempu, tri minuta, plus dve sekunde za potez.

Takmičenje je održano pred velikim brojem gledalaca, koji su mogli da vide kvalitetne i uzbudljive partije.

"Iskreno se nadam da će ovaj turnir postati tradicionalan, s obzirom na neočekivani uspeh, interesovanje i posećenost. Ne pamti se da je u Srbiji održan ovakav turnir, i po sastavu i po rejtingu, zbog čega je ovo ujedno bilo i nezvanično prvenstvo Srbije", rekao je Tadić.

On je kazao da su interesovanje za turnir iskazali i takmičari iz regiona, ali da klub nije imao kapaciteta da ih uključi.

"Šira ideja ovog takmičenja jeste da se šah vrati na mesto na kome je nekada bio. Nema razloga da ovaj turnir ne postane tradicionalan"
, rekao je Tadić.

Naziv turnira je iz sponzorskih razloga bio "Plenetvin365 Ol stars" (PlanetWin365 All stars).

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.