Radlovački podigao Đurđevdanski trofej u Kragujevcu

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.05.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net

Internacionalni majstor Jovan Radlovački bio najbolji na tradicionalnom turniru u Kragujevcu koji je ove godine bio veoma snažan sa ogromnim brojem igrača sa rejtingom preko 2000.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Đurđevdanski trofej grada Kragujevca je turnir koji je organizovao Šahovski savez Šumadije, a ove godine je okupio ogroman broj takmičara, čak 68 igrača je nastupilo, od toga četiri velemajstora, šest internacionalnih majstora, i pet majstora. 

Turnir je bio u rapid kategoriji, na satu je svaki igrač imao po 10 minuta po partiji, uz pet sekundi plusa nakon svakog poteza, a najbolje se u pomenutim uslovima snašao Jovan Radlovački, intermajstor.

Pobedio je u devet partija čak sedam puta, jednom je remizirao, dok je jedini koji ga je savladao Nikola Radovanović u četvrtom kolu. Među sedmoricom poraženih je bio i velemajstor Milan Zajić koji je imao najveći rejting pred ovo takmičenje, 2549. 

Velemajstor Branko Tadić je zauzeo drugo mesto na kraju sa sedam osvojenih bodova, dok je treći velemajstor Danilo Milanović koji je takođe imao sedam bodova. 

Prvoplasirani je osvojio 20 hiljada dinara, drugoplasirani 15 hiljada, a trećeplasirani 10 hiljada dinara. Nagrade su osvojili šestorica prvoplasiranih igrača, kao i najuspešniji veteran, dama, kadet i igrač sa rejtingom ispod 2000.

Sve rezultate i učesnike ovog turnira pronađite OVDE.

Ne propustite