Šah - Dušan Popović četvrti na turniru u Sarajevu

Autor: Beta Beta
subota 06.06.2015.
01:45
Izvor: Beta

Novosadski velemajstor Dušan Popović osvojio je četvrto mesto na tradicionlnom, 45. internacionalnom šahovskom turniru sarajevske Bosne, koji je danas završen u Sarajevu.

Povezane vesti

Popović je osvojio sedam poena iz devet partija, koliko imaju i pobednik Zdenko Kožul, drugoplasirani Hrvoje Stević i trećeplasirani Mladen Palac, takođe hrvatski velemajstori, ali i bolje dodatne kriterijume. Peti je nekadašnji jugoslovenski reprezentativac, sarajevski velemajstor Predrag Nikolić, takođe sa sedam osvojenih poena.

Od srpskih šahista, novosadski velemajstor Aleksandar Kovačević je 11. sa 6,5 poena, Miodrag R. Savić iz Zvornika je 16. sa šest poena, koliko ima i beogradski intermajstor Dejan Nestorović na 22. mestu.

Prvi favorit turnira, velemajstor Robert Markuš iz Bačke Palanke zauzeo je 24. mesto sa 5,5 poena, a 25. je FIDE majstor Dušan Đorić, takođe, sa 5,5 poena.

Ženski intermajstor Marija Petrović je na 34. mestu sa 5,5 poena, Neven Aleksić je 42. sa pet poena, koliko ima i novosadski velemajstor Siniša Dražić na 56. mestu.

U današnjem, poslednjem kolu, Savić je poražen od Kožula, Popović je pobedio Stojanovića (BiH), Kovačević Gazika (Slovenija), dok je Markuš izgubio od Heberle (Poljska).
Učestvovala su 122 igrača iz 11 zemalja, a nagradni fond iznosio je 25.000 konvetibilnih maraka (KM), odnosno oko 12.800 evra za 39 nagrada.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.