Belingem plesao, Foden asistirao, ostali rešetali - Engleska zakazala sudar titana!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 04.12.2022.
21:52
Izvor: Sportske.net

Moćna Engleska!

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Mundijala u Kataru, pošto je večeras pobedila selekciju Senegala rezultatom 3:0.

Englezi su golovima Hendersona, Kejna i Sake zakazali sudar sa Francuskom, koja je ranije danas eliminisala Poljsku.

Geret Sautgejt večeras  nije mogao da računa na Rahima Sterlinga iz privatnih, porodičnih razloga, pa je njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo Fil Foden, dok je Džordan Henderson ponovo dobio šansu ispred Mejsona Maunta. 

Senegalci su bolje otvorili meč, a da je Dia bio staloženiji u završnici, lako je mogao da donese prednost svojoj ekipi. Najpre je dobio loptu na petercu, ali je šutirao direktno u Pikforda, da bi potom u 28. minutu gađao iskosa sa leve strane, ponovo je odličan bio golman Engleske.

Kazna je usledila u 38. minutu posle strašnog prodora i asistencije Džuda Belingema, koji je pronašao Hendersona, a ovaj sa 15 metara lako savladao Mendija za 1:0.

U nadoknadi vremena Englezi su postigli i drugi pogodak, posle nove bravure Belingema, koji je ukrao loptu na svojoj polovini, povukao je i pravovremeno uposlio Fodena koji je kao na tacni prosledio potom do Kejna za nedostižnih 2:0.

Englezi se nisu zaustavljali ni u drugom poluvremenu. Kejn je oprobao udarac u 55. minutu sa distance, Mendi je jedna intervenisao, a onda je tri minuta kasnije ponovo kapitulirao. Foden je uz malo sreće ukrao loptu posle odbitka i vratio povratnu za Saku kome nije bilo teško da pogodi za ogromnih 3:0

Geret Sautgejt je odmah nakon trećeg gola odlučio da odmori upravo Fodena i Saku, šansu su i ovaj put dobili Griliš i Rašford. 

Senegalci nisu imali snage da se vrate u meč, a osim pokušaja sa distance, nisu ozbiljnije ugrozili gol Pikforda.

Utakmica Engleska - Francuska na programu je u subotu u 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke