"Dajte Brazil da se igramo!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 24.11.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Jer ste vi to tražili.

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Toliko puta naši fudbaleri prizivali su Brazil posle velikih pobeda. Možda zato što je kod nas ustaljeno mišljenje da su Brazilci "bogovi" fudbala i sinonim za najbolje u njemu, tačka na kojoj bismo želeli da budemo - vrh.

A bili smo na vrhu sveta, i to baš nakon što smo dva puta u jednom napadu proturili loptu kroz noge "kariokama", Nemanja Maksimović poslao loptu u mrežu ispod njihovog golmana Žana, a Srbija osvojila "mali" Mundijal 2015. godine na Novom Zelandu.

Tada je u finalu pobeđen Brazil sa 2:1, a u ekipi selektora Veljka Paunovića bila su osmorica igrača koja će sedam godina kasnije ponovo na megdan tom "strašnom" Brazilu. Pored strelca pobedonosnog gola Nemanje Maksimovića i asistenta Andrije Živkovića, večeras će srpski dres ponovo nositi braća Vanja i Sergej Milinković-Savić, štoperi Miloš Veljković i Stefan Babić, veznjak Marko Grujić, a tu je i kapiten zlatnih "orlića" golman Predrag Rajković. Iz tima sa finala Mundijalita u ekipi Brazila tu je samo Gabrjel Žezus.


Sećate se da su upravo evropski prvaci 2013. juniori Srbije u autobusu nakon osvajanja evropske krune u transu imali samo jednu želju:

"Dajte Brazil da se igramo"!

Dve godine kasnije igrali su se s njima i postali prvaci sveta. 


Treba li da vas podsećamo šta se pevalo u Lisabonu nakon veličanstvenog podviga, pobede nad Portugalijom i plasmana na Mundijal. Isto:

"Dajte Brazil da se igramo"!

Ponovo se ispunila želja našim fudbalerima. Oni toliko vole da igraju sa Brazilom. Neka se igraju i večeras i nek uživaju.

"Ne morate ništa, a možete mnogo"!

AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 6.90 na pobedu "orlova". Ako verujete u pobedu Srbije večeras, znate šta vam je činiti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke