Dalić: "Nema popravnog!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 30.11.2022.
15:15
Izvor: Sportske.net, Beta

Selektor Hrvatske govorio pred odlučujući meč protiv Belgije.

EPA-EFE/Anders Wiklund
EPA-EFE/Anders Wiklund

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da je pred njegovim igračima odlučujuća utakmica na Svetskom prvenstvu i da posle meča sa Belgijom nema "popravnog".

"Odlučujuća utakmica je ispred nas, protiv druge ekipe sveta sa Fifine liste. Sjajna su reprezentacija, sigurno da smo mogli da biramo ne bi izabrali da ta utakmica odlučuje. I njima je ključna utakmica i nećemo se zavarati sa njihovim nešto slabijim igrama. Neće biti lagano, nećemo igrati na bod jer takva igra uvek donese nešto loše"
, rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske igraće u četvrtak protiv Belgije na stadionu Ahmed bin Ali, u utakmici poslednjeg trećeg kola grupe F na Svetskom prvenstvu.

Hrvatska je vodeća sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Maroko, treća je Belgija sa tri boda, dok je Kanada bez bodova i eliminisana je iz daljeg takmičenja.

Dalić je dodao da je najvažnije da je ekipa na "pravom nivou", nakon što su u drugom kolu savladali Kanadu sa 4:1.

"Ovo je utakmica nakon koje nema popravnog. Činjenica je da smo drugačije razmišljali o raspletu u grupi i mi i Belgija. Bitno je da smo na pravom nivou. Sigurno će biti drugačije nego u prve dve utakmice", istakao je on.

Hrvatski selektor je ocenio da nema puno razloga za promene u sastavu.

"Odigrali smo dobru utakmicu i oni koji su počeli i oni koji su ušli. Videćemo nakon treninga, ali nemamo razloga za promene"
, rekao je Dalić koji je Hrvatsku pre četiri godine doveo do srebra na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

On je dodao da ne sme biti opuštanja, nakon što je Belgija poražena od Maroka (2:0), pošto se radi o vrlo kvalitetnoj selekciji.

"Martinez (Roberto) je preuzeo Belgiju i sa njom je došao do prvog mesta na listi Fife. Ne smemo da se opustimo niti jedne sekunde, igramo protiv sjajne reprezentacije i sjajnog selektora. Kada igrate protiv Lukakua, Azara i De Brujnea, mora da bude teško. Ne sme nas zavarati priča o njihovoj krizi", istakao je on.

Za Belgiju bi od prvog minuta trebalo da igra napadač Intera Romelu Lukaku, a Dalić dodaje da će to promeniti način igre protivnika.

"Biće teško, ako ćemo se rvati sa njim, jak je u skoku, jak je igrač, biće važno pametno pokrivanje. Čvrst je na lopti, čvrst u duelu. Ako dobro udvojimo napravićemo pola posla", rekao je on.

Dalić je ocenio da ne zna šta se događa u belgijskom taboru i da ga to ne zanima.

"Razmišljam o Belgiji, njihovom kvalitetu, dobrim stranama i igrama i onome što su pokazali poslednjih pet godina. Ne mogu oni preko noći zaboraviti da igraju fudbal, niti biti loši. Kako je kod nas? Dobro je, mirno je, nema galame. Neka tako potraje", zaključio je Dalić.

Utakmice poslednjeg trećeg kola grupe F između Hrvatske i Belgije, odnosno Maroka i Kanade, na programu su u četvrtak od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke