Dani Alveš: "Hrvatska je slična Srbiji"

Autor: Mladen Heleta
utorak 06.12.2022.
16:30
Izvor: Sportske.net

Brazil i Hrvatska sastaju se u petak od 16 sati.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Brazila i Hrvatske se u petak sastaju u prvoj četvrtfinalnoj utakmici na Mundijalu u Kataru.

Brazil je u osmini finala lako savladao Južnu Koreju sa 4:1, dok su Hrvati tek posle penala prošli Japan. Bilo je 1:1 nakon 120 minuta igre, pa 3:1 u penal-seriji.

Desni bek Brazila Dani Ajveš, jedan od najstarijih igrača na turniru, ističe da Hrvatska zaslužuje "110 odsto pažnje".

"Težak protivnik sa vrlo dobrim igračima koji igraju u velikim evropskim klubovima. Škola fudbala slična srpskoj, sa dosta fizičkog intenziteta. Moramo se prilagoditi, moramo dobro isplanirati tu utakmicu", rekao je Alveš i dodao:

"Imaćemo odličnog protivnika. Verujem da smo u trenutku kada moramo stati na zemlju, nastaviti sa istom poniznošću. Ova ekipa je vrlo snažna, vrlo spokojna. Sada smo otišli malo dalje na putu do cilja. Moramo ostati smireni, još se mnogo toga treba dogoditi".

U slučaju da Brazil izbaci Hrvatsku, a Argentina Holandiju, u spektakularnom polufinalu bi gledali veliki južnoamerički derbi, a preko puta Alveša i njegovih saigrača našao bi se Lionel Mesi.

"Šta reći o Mesiju? Sve prolazi kroz njega, kroz njegove noge. On je u brutalnoj formi. Sve što moramo je boriti se za naš cilj. Ali prvo, ne možemo razmišljati o tome. Mi smo u četvrtfinalu, a ne u polufinalu. Iz poštovanja prema Hrvatskoj moramo biti fokusirani na tu utakmicu. Sa druge strane je mnogo kvaliteta i zaslužuju 110 posto naše pažnje".

Alveš je trenutno igrač meksičkog Pumasa, a ranije je igrao za Barselonu, Sao Paulo, PSŽ, Juventus, Sevilju i Baiju. Sa 43 pehara najtrofejniji je igrač u istoriji fudbala.

Sa klubovima je osvojio apsolutno sve, a sa reprezentacijom dve Kopa Amerike. Jedini trofej koji mu nedostaje je titula prvaka sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke