Druga reprezentacija sveta!? Kanada igrala fudbal, Kurtoa i Belgija ukrali pobedu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 23.11.2022.
21:55
Izvor: Sportske.net

Slabo izdanje Belgijanaca, ali piše se pobeda na početku turnira.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Fudbaleri Belgije savladali su ekipu Kanade rezultatom 1:0 u prvom kolu grupe F Mundijala u Kataru.

"Crveni đavoli" slavili su golom Mičija Bačuajia u 44. minutu meča, iako nisu briljirali protiv veoma dobrog i silno motivisanog rivala.

Kanađani su zaigrali na Svetskom prvenstvu prvu put posle 36 dugih godina i već od samog početka utakmice iznenadili svojom dinamičnom igrom i smislom za kombinatorikom.

Naterali su izabranici Džona Herdmana Belgijance da budu u podređenom položaju, sevali su napadi preko leve strane koju je držao Dejvis, da bi nakon ruke u kaznenom prostoru Belgije sudija Sikazve pokazao na belu tačku.

Loptu je na nju stavio Dejvis koji je pred sobom imao možda i najteži zadatak na svetu u ovom trenutku, savladati Kurtou što na kraju nije učinio jer je golman Reala reagovao na vrhunski način.

Videli smo i neverovatan ofsajd koji je sudijska ekipa dosudila prilikom povratne lopte Azara, potom ređale su se šanse na obe strane, prvo Bačuajia, a onda i Džonstona.

Jedan trenutak nepažnje odbrane Kanađana bio je dovoljan za Mičija Bačuajia koji je, primivši dugu loptu Alderveirelda, sjajno završio akciju i savladao Borjana.

Roberto Martinez je i pored vođstva menjao već na poluvremenu što je bio jasan znak da nije bio zadovoljan igrom, dok je Kanada bila konkretna i u nastavku bez obzira na dosta veći posed lopte Belgije.

Pokušao je Dejvis, no Kanađanima kao da je ponestalo snage, pa je druga reprezentacija sveta prema FIFA rang listi kako je meč tekao sve lakše izlazila na kraj sa rivalom.

Imala je Kanada još jednu priliku kada je udarac Larina zaustavio Kurtoa i tako ponovo spasio svoj tim u pravom trenutku.

Belgija nije oduševila igrom na Ahmad Bin Ali stadionu, ali jedino što se računa jeste pobeda, a Kanadi za utehu ostaje sjajna igra i nada da u ovakvoj grupi imaju itekako čemu da se nadaju.

Svoj meč drugog kola Mundijala Belgija igra protiv Maroka 27. novembra, dok će istog dana Kanada ukrstiti koplja sa Hrvatskom.

Iz Katara: Ivan Cvetković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke