"El grande" Očoa, ponovo se pretvorio u najboljeg na svetu - Remi Meksika i Poljske!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 22.11.2022.
18:55
Izvor: Sportske.net

Zaustavio fantastičnog Levandovskog...

AP Photo/Darko Vojinovic
AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Koliko je samo emocija bilo na današnjoj utakmici Meksika i Poljske. Svima je bilo jasno da bi pobeda u ovom meču značila ogroman korak ka plasmanu u osminu finala, a tako su igrali i jedni i drugi, dosta oprezno i na kraju - 0:0 na stadionu "974" u Dohi. 

Meksiko, koji je bio blagi favorit na ovoj utakmici, bio je nešto agilniji u prvom poluvremenu, pa je prvi i stigao do neke ozbiljnije šanse i to preko Hezusa Galjarda u 28. minutu utakmice kada je dobio loptu na levoj strani kaznenog prostora, ali je imao predug for, što je iskoristio Vojček Ščešnji. 

Solidna akcija Meksika i pred sam kraj prvog poluvremena kada je ponovo golman Poljske dobro intervenisao nakon neočekivanog udarca sa desne strane. 

I onda drugo poluvreme, već na startu situacija nakon koje je dosuđen penal za Poljsku. 

Moreno je držao Levandovskog, sudija je odlučio da se nakon konsultacije sa VAR sobom pokaže na belu tačku, a Robert Levandovski je preuzeo odgovornost. 

Nasuprot sebe je imao kralja Mundijala, čoveka koji je peti put na Svetskom prvenstvu, Franciska Giljerma Očou koji  se ponovo pretvorio u najboljeg golmana sveta za vreme Mundijala, odbranio mu je penal i sačuvao svoj tim.

Do kraja i jedni i drugi agilni, ali i oprezni, ne možemo reći da je bilo koji tim bio bolji, pa se čini da je najrealniji rezultat upravo 0:0. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke