Englezi pregazili Velšane za overu prvog mesta, kako igraju rezervisti Rašford i Foden!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.11.2022.
21:54
Izvor: Sportske.net

Hoće li sada igrati više?

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedom nad selekcijom Velsa rezultatom 3:0 sačuvala je lidersko mesto na tabeli grupe B i u osmini finala SP igraće protiv Senegala.

Englezi su večeras rutinski pobedili Velšane rezultatom 3:0, Markus Rašford je postigao dva, a Fil Foden jedan pogodak, prvi put kada su dobili šansu da startuju na meču. 

Upravo je Rašford imao prvu veliku priliku, u 11. minutu je izašao sam na golmana, ali je ovaj odlično intervenisao i sačuvao mrežu.

Nakon toga, Rašford je do odlaska na odmor imao još jedan solidan pokušaj makazicama, ali je lopta završila pored stative. 

Velšani gotovo da nisu ni prišli golu, a za njih je dodatni udarac bio izlazak Gereta Bejla, koji je napustio teren na poluvremenu. 

I tada su Englezi počeli da rešetaju. U 50. minutu Rašford je izveo maestralan slobodnjak i načeo mrežu Vorda. Potom je posle samo stotinak sekundi Ben Dejvis izgubio loptu, Kejn je ukrao i pronašao Fodena na drugoj stativi za nedostižnih 2:0.

Geret Sautgejt je to iskoristio da odmori ključne igrače Kejna i Rajsa, kao i tek oporavljenog Vokera, koje su zamenili Aleksandar-Arnold, Vilson i Filips, a onda je ubrzo i Tripije odmorio do sada standardnog Šoa.

U 68. minutu Rašford je posle lepe solo akcije pogodio prvi ugao za 3:0

Velšani nisu imali snage da se suprotstave daleko jačim Englezima, Mur  je imao jedan opasan udarac, koji je zakačio Megvajer i umalo prevario Pikforda, i tako su bili najbliži golu. 

U nadoknadi vremena malo je falilo da Stouns pogodi za 4:0, iz neposredne blizine je šutirao preko prečke.

Englezi su do kraja odigrali rutinski i bilo je jasno da su lideri na tabeli bez obzira na ishod meča SAD - Iran. Engleska će tako u osmini finala igrati protiv Senegala, a taj meč je na programu u nedelju u 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke