Euforija u Hrvatskoj: ''Joško Gvardiol je najbolji štoper sveta, dajte nam Španiju, plaše nas se!''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.12.2022.
19:29
Izvor: Sportske.net, index.hr

Tamošnji analitičari priznaju da je Hrvatska danas imala sreće, ali...

EPA-EFE/Abir Sultan
EPA-EFE/Abir Sultan

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske se današnjim remijem bez golova protiv Belgije plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru kao drugoplasirana u Grupi F iza Maroka koji je do prvog mesta u grupi došao pobedom nad Kanadom od 2:1.

Romelu Lukaku bio je tragičar duela sa Hrvatskom, promašio je nekoliko izvanrednih prilika, ali velike zasluge što Hrvatska nije primila gol ima i mladi hrvatski štoper Joško Gvardiol koji je briljantnom intervencijom u svom petercu u nadoknadi vremena sprečio gotovo siguran gol i eliminaciju svog tima.

Ne samo zbog toga, Gvardiol zaslužuje sve pohvale za ono što je pokazao na Mundijalu, pa upravo njega, uz neprikosnovenog Luku Modrića, hrvatski analitičari i najviše ističu u svojim komentarima posle meča.

''U prve dve utakmice Gvardiol je pokazao da je klasa, a danas je potvrdio da je trenutno možda najbolji štoper na svetu. Razmišljao sam je li to preteško reći, ali u ovom trenutku se ne mogu setiti nekoga da je bolji. Kompletan je. Brzina. Skok. Tehnika u igri nogom. Igra prema napred, danas je par puta lagano došao do belgijskog kaznenog prostora. Igra 1 na 1 u kontrama, igra na uskom prostoru, sve to ima i s maskom koja je otežavajući faktor. Stvarno mislim da je među najboljima na svetu", rekao je Marko Lozo za ''Index''.

Nekadašnji reprezentativac Goran Vlaović ide i korak dalje i priželjkuje Španiju za rivala u osmini finala.

"Zašto zastupamo tezu da nam Španija odgovara? To je jednostavno. Oni imaju Gavija, Pedrija i Busketsa. Stavimo na Busketsa Brozovića, na Gavija Luku Modrića i na Pedrija Matea Kovačića. Ja mislim da bi svako, ne samo u Hrvatskoj nego i šire, uzeli svu trojicu iz Hrvatske. U budućnosti će Španci biti sjajni, ali sada ih se ne bi bojao'', rekao je Vlaović i poentirao:

''Sad moramo da budemo prvaci sveta!''.

''Mislim da Španci imaju prevelik respekt prema nama. Koliko god to zvučalo čudno, mislim da nas se boje'', dodao je Lozo.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke