Flik ostaje, zar ste sumnjali?

Autor: Mladen Heleta
subota 03.12.2022.
13:00
Izvor: Sportske.net

Nemci veruju u sistem.

EPA
EPA

Povezane vesti

Nemačka je doživela debakl na Mundijalu u Kataru i eliminisana je u grupnoj fazi, kao i pre četiri godine u Rusiji.

U tamošnjim medijima se pisalo o tome da će cenu neuspeha platiti selektor Hansi Flik, pojedini bivši igrači su bili jako glasni u kritikama na njegov račun, ali Fudbalski savez Nemačke neće ništa eksperimentisati na samo godinu i po dana pre početka Evropskog prvenstva, čiji će Nemačka biti domaćin. 

Nemci su poznati po tome da retko menjau selektore, da svi oni dolaze iz jasno uspostavljenog sistema i jedan loš rezultat se često prašta. Flik je "ispucao" svoj loš rezultat i biće pod velikim pritiskom da resetuje ekipu i osvojio EURO na domaćem terenu.

Čitali smo juče kako će Nemačku preuzeti Tuhel ili Klop, ali od toga neće biti ništa.

Kako u današnjem izdanju tvrdi ugledni "Bild", za glavnog krivca za kolaps u Kataru će najverovatnije biti označen, a potom i sankcionisan, tehnički direktor A tima i koordinator svih omladinskih selekcija Oliver Birof, koji je bio vrlo otpimističan uoči puta na Svetsko prvenstvo.

Pred poletanje iz Dohe predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Bernd Nojendorf jasno je poručio da Birof mora da podnese izveštaj.

Sve će biti poznato naredne sedmice, kada će biti održan niz sastanaka na najvišem nivou nemačkog fudbala.

"Bild" tvrdi da će epilog biti sledeći: Flik ostaje selektor, a Birof bi eventualno mogao da ostane samo na jednoj od dve funkcije koje obavlja - onoj koja se tiče omladinskog fudbala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke