Francuska sa 25 igrača - Bez zamene za Benzemu!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 21.11.2022.
08:15
Izvor: Sportske.net

Branilac titule desetkovan povredama.

Epa/Etienne Laurent
Epa/Etienne Laurent

Povezane vesti

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je da neće zvati zamenu za povređenog fudbalera Karima Benzemu, što znači da će šampion sveta na Mundijalu u Kataru imati 25 fudbalera, od predviđenih 26.

Napadač Real Madrida je ove godine osvojio Zlatnu loptu, njegov izostanak je veliki udarac za "Trikolore", ali Dešan veruje da u napadu ima dovoljno dobrih igrača poput Kilijana Mbapea, Antoana Grizmana, Usmana Dembelea, Kingslija Komana, Markusa Tirama, Randala Kolo Muanija i Olivijea Žirua, pa neće uputiti poziv još jednom.

"To je veliki udarac za nas, on je uradio sve da se vrati, a i mi smo", rekao je Dešan za francusku televiziju TF1.

Dešan će na prvom meču u Kataru moći da računa na štopera Mančester junajteda Rafaela Varana, koji se oporavio od povrede. Francuska je ranije zbog povreda ostala bez Pola Pogbe, N'Goloa Kantea, Majka Menjana, Presnela Kimpembea i Kristofera Nkunkua.

"Nije zabavno i ne izaziva osmeh. Ali imamo cilj, ekipa dobro zna šta nas čeka. Postoji kvalitetna, složna ekipa, imam poverenje u njih", dodao je Dešan. 

Aktuelni svetski prvaci takmičenje u Kataru otvaraju u utorak utakmicom protiv Australije od 20 sati.

U grupi D igraju i selekcije Danske i Tunisa.

Francuska je nakon svih problema sada četvrti favorit za osvajanje Mundijala prema AdmiralBetu. Kvota da će odbraniti titulu je 8.50.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke