Svetski šampion silovito krenuo u odbranu titule - Srušena Australija na krilima Mbapea i Žirua!

Autor: Nemanja Veljković
utorak 22.11.2022.
22:04
Izvor: Sportske.net

Šokantan start, a potom furiozan nastavak.

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Francuske uspešno je krenula u odbranu titule, pošto je u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Kataru savladala Australiju sa 4:1.

Na taj način je po prvi put još od 2006. svetski šampion je odbranu titule započeo trijumfom.

Utakmica je loše počela po Francuze, pošto je Australija povela već u 9. minutu, a strelac je bio Gudvin. Tokom te akcije levi bek Francuske Lukas Ernandez doživeo je povredu, te je morao da završi meč a umesto njega u igru je ušao njegov brat Teo.

Upravo je Teo Ernandez bio najbliži golu protivnika u 22. minutu, ali je lopta prošla tik pored stative. Ređali su se napadi i akcije Francuza, a pritisak se isplatio u 27. minutu kada je Rabio pogodio za 1:1 na asistenciju Ernandeza.

Samo pet minuta kasnije usledio je potpuni preokret, a strelac je bio Olivije Žiru, ovoga puta Rabio je bio u ulozi asistenta.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Australijanci su bili blizu pogotka, ali je lopta nakon šuta Irvinga okrznula stativu.

Drugo poluvreme u potpunosti je proteklo u znaku svetskog šampiona. Tim Didijea Dešana bio je bolji od svog protivnika u svim segmentima.

U 68. minutu u strelce se upisao i Kilijan Mbape, golom glavom na asistenciju Dembelea, za vođstvo od 3:1, da bi konačan rezultat postavio Žiru svojim drugim golom na meču u 71. minutu.

U finišu meča u timu Australije priliku da zaigra dobio je i fudbaler Crvene Zvezde Miloš Degenek.

Pobedom Francuske prekinut je niz iznenađujućih rezultata trećeg dana na Svetskom prvenstvu u Kataru.

''Trikolori'' su apsolutni favoriti u Grupi D, a posle prvog kola zauzimaju prvu poziciju, pošto je prethodni meč između Danske i Tunisa završen remijem (0:0).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke