Gakpo nastavio golgeterski niz, De Jong potvrdio prvo mesto za Holandiju!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.11.2022.
17:54
Izvor: Sportske.net

Rutinska pobeda "lala".

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Holandije pobedila je selekciju Katara rezultatom 2:0 (1:0) i tako sačuvala lidersku poziciju na tabeli grupe A.

Luj van Gal nije želeo ništa da prepušta slučaju, pa je tako izveo snažan sastav, da pobedom sačuva prvo mesto i izbegne potencijalni duel sa Engleskom u osmini finala.

Holandija je povela u 26. minutu kada je ponovo zablistao neverovatni Kodi Gakpo. Njemu je loptu ostavio Klasen, a Gakpo je uneo u sredinu i sa nekih 18 metara pogodio ugao za 1:0.

Mogla je Holandija da postigne još koji gol do poluvremena, Depaj je imao dve dobre šanse, ali nije bio dovoljno koncentrisan u završnici. 

Depaju je nedostajalo malo sreće i koncentracije i u 49. minutu kada je sa peterca gađao direktno u golmana, ali je na odbijenu naleteo Frenki de Jong i pogodio za 2:0.

Holanđani su posle drugog gola spustili ritam, znajući da su sačuvali prvo mesto, pa je Van Gal uveo Jansena i Berghausa. Upravo su njih dvojica kombinovala u 68. minutu, ali je VAR signalizirao igru rukom u začetku akcije, pa je on poništen. 

Do kraja nije bilo mnogo uzbuđenja, Holanađni su trošili vreme, čuvali energiju i osvojili važne bodove za potvrdu liderske pozicije.

Holandija će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane ekipe grupe B, u subotu od 16.00, a kako stoje stvari, to će biti Iran ili SAD, pod uslovom da Englezi ne "kiksnu" sa Velsom. Te dve utakmice na programu su večeras od 20.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke