KALKULACIJE - Nemcima mnogo doneo remi, Japanu i Kostariki potrebno čudo?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 27.11.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

Kalkulacije su prilično jasne.

EPA-EFE/Georgi Licovski
EPA-EFE/Georgi Licovski

Povezane vesti

Koliko je samo Niklas Filkrug postigao bitan pogodak za Nemce večeras!

Da je kojim slučajem ostalo 1:0 za Španiju, Nemcima bi bila neophodna pobeda nad Kostarikom i obavezan poraz Japana od "crvene furije".

Bod je doneo mnogo lakši put do osmine finala, jer sada idu dalje čak i ako Japan osvoji bod sa Špancima, ukoliko pobede Kostariku sa barem dva gola razlike.

NEMAČKA 

Da krenemo odmah od njih. Nemci imaju bod, Japan i Kostarika po tri, a Španci su lideri sa četiri. Nemci sa gol razlikom 2:3 moraju da dobiju sa više od dva gola razlike, jer Japan ima 2:2 i ukoliko upiše novi remi, Nemci će proći zbog bolje gol razlike. 

U slučaju da Japan pobedi minimalnim rezultatom Španiju, Nemci moraju da pobede Kostariku sa šest golova prednosti, ali to je, objektivno, malo verovatno.

Ukratko, idealan scenario za Nemce glasi - pobede Kostariku, Španija pobedi Japan i oni su sigurni. Ukoliko Japan i osvoji bod, Nemci će biti ispred njih ako dobiju sa dva ili više golova razlike. 

JAPAN 

Računica im je jasna - samo im pobeda garantuje prolaz dalje. Ako remiziraju, moraju da se nadaju da će Nemci dobiti Kostariku samo jednim golom razlike. Ako izgube od Španije, sigurno ispadaju.

KOSTARIKA 

Oni imaju težak zadatak, iako imaju tri boda, moraju da pobede Nemce da ne bi zavisili od Španije i Japana. Ukoliko osvoje bod, onda moraju da se nadaju i pobedi Španije nad Japanom. Imaju gol razliku -6, tako da ne smeju da dopuste da imaju isti broj bodova kao Japan. Sa Nemcima ne mogu da imaju isti broj bodova, jer imaju dva više od "pancera". 

ŠPANIJA 

"Crvena furija" drži sve u svojim rukama sa četiri boda. Sa bodom je prva, ako Kostarika ne pobedi Nemce. Samo u slučaju poraza mogu da ispuste prvo mesto, a plasman u osminu samo i u slučaju da Nemci izgube od Kostarike. Ipak, teško da možemo da zamislimo scenario u kom Španija i Nemačka gube od Japana i Kostarike  i zajedno ispadaju... 

Sve u svemu, Nemci ako pobede bilo kojim rezultatom, a Španija ispoštuje i pobedi Japan, te dve selekcije idu dalje. 

Koji je vama najrealniji scenario?

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke