Kapelo: "Savićević i moj Milan 1993, Benzema i Francuska 2022. su isti slučajevi"

Autor: Mladen Heleta
subota 24.12.2022.
18:15
Izvor: Sportske.net

Ostaje, ipak, pitanje da li bi Milan i Francuska osvojili trofej sa Savićevićem i Benzemom?

Epa/Hans Punz
Epa/Hans Punz

Povezane vesti

Slavni italijanski trener Fabio Kapelo uporedio je situaciju u francuskoj reprezentaciji i odluku Didijea Dešana da se odrekne Karima Benzeme sa situacijom koju je on u Milanu imao sa Dejanom Savićevićem pre skoro tri decenije.

Dogodilo se to uoči finala tadašnjeg Interkontinentalnog kupa, koji je Milan igrao protiv Sao Paula u Tokiju i izgubio sa 3:2.

Savićević je dve godine ranije, igrajući za Crvenu zvezdu u finalu istog takmičenja dobio crveni karton u duelu sa Kolo Kolom i verovalo se da je pod suspenzijom.

Nekoliko sati pre meča se, međutim, saznalo da može da igra, ali Kapelo nije želeo da ga uvrsti u tim.

U razgovoru za "Korijere dela sera", na pitanje da li je Dešan pogrešio što oporavljenog Benzemu nije pozvao u tim za finale Mundijala u Kataru, Kapelo je odgovorio:

"Ne. Ja sam isto uradio sa Savićevićem pred Interkontinentalni kup 1993. godine. Jutro uoči meča, rečeno mi je da može da igra, a ja sam spremio tim sa Radučojuom. Nisam uvrstio Savićevića da ne bih ukazao nepoštovanje prema Radučojuu. Mislio sam da je to poštena odluka za tim. Ostaje, ipak, pitanje da li bi Milan i Francuska osvojili trofej sa Savićevićem i Benzemom? Možda i bi", kazao je Kapelo.

On je više puta ponovio da sa vremenske distance i žali što Savićević nije igrao protiv Sao Paula.

"Njegov kvalitet bi mogao da promeni ishod", govorio je mnogo godina kasnije Kapelo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke