Kazemirov golaso poslao Brazil dalje i doneo Srbiji situaciju da sama rešava svoju sudbinu!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.11.2022.
18:54
Izvor: Sportske.net

Prelep pogodak i ponovo odlični Brazil.

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Brazila pobedili su Švajcarsku sa 1:0 (0:0) u utakmici 2. kola Svetskog prvenstva.

Nije Švajcarska pokazala mnogo štošta na ovoj utakmici, niti izgledaju kao selekcija kojaje kvalitetnija od naše. Ali, pristup, čvrstina i organizovanost, ipak su nešto što ih je krasilo u ovom duelu sa Brazilom nego li što je to bio slučaj s "orlovima".

S druge strane, Brazil je ponovo bio dominantan. Utabao je Vinisijus tu levu stranu i u ovom susretu. Mučio je Elvedija, Vidmera i Akanđija - koji god da ga je markirao slično se proveo.

Imali su Titeovi puleni inicijativu od samog početka. Imali su i posed, te veći broj izglednijih napada od kojih je onaj u 27. minutu preko Vinisijusa Žuniora mogao da im donese vođstvo. Sjajno je superstar Real Madrida osetio momenat da se prikrade odbrani Švajcarske, ali nije dobro zahvatio loptu i Jan Zomer je uspeo da spase svoj tim.

Švajcarci su se takođe bazirali na napade preko svojih krila. Jesu pokušavali, ali nisu uspeli da stave Alisona na muke. Golman "selesaa" je sam sebi zakomplikovao život u drugom delu kada je pokušao da dribla Brila Emboloa i uz malo sreće to uspeo. No ni na ovoj utakmici, Brazilci se nisu suočili sa udarcem u okvir gola.

Igrao se 63. minut kada je Vinisijus ponovo pobegao odbrani Švajcarske, bio je brži od Nika Elvedija i majstorski okončao akciju pogotkom, ali je ustanovljeno da je u začetku akcije Rišarlison bio u nedozvoljenoj poziciji. Iako nije dotakao loptu - aktivirao se što je poremetilo odbranu "sajdžija".

Možda nije ušla tada, ali 20 minuta kasnije jeste. Ne od Vinisijusa, jeste od Kazemira i to kako. Bomba iz polu-voleja za oduševljenje širom Brazila i Srbije.

Sada je našem timu neophodna pobeda u poslednjem kolu kako bismo se plasirali u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke