KOSTUR - Crtaju se dva "finala pre finala", ali i naš put o kome mašta cela Srbija!

Autor: Mladen Heleta
utorak 29.11.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Kreće ono najbolje.

Olympics/Sportske.net edit
Olympics/Sportske.net edit

Povezane vesti

Završeno je takmičenje u grupama A i B na Mundijalu u Kataru, imamo dva poznata para osmine finala i vreme ja da se pozabavimo kosturom nokaut faze, koji će kako stvari stoje biti spektakularan, sa možda dva "finala pre finala" u četvrtfinalu.

Prvi poznati par u gornjem delu kostura je Holandija - SAD i taj meč će se igrati u subotu od 16 sati.

U donjem delu kostura prvi par osmine finala je Engleska - Senegal, a oni će se sastati u nedelju od 20 sati.

Pobednik duela između Holandije i SAD-a će u četvrtfinalu gornjeg dela kostura igrati protiv boljeg iz susreta u kome će snage odmeriti pobednik grupe C i drugoplasirani iz grupe D. U grupi C vlada pravi haos, sve četiri ekipe su u igri, a ukoliko želi da ostvari svoje ambicije Argentina bi morala da se pobrine da bude na mestu C1. Na mestu D2 biće izvesno Danska ili Australija, koje će to međusobno rešiti, a Dancima treba pobeda. Tunis ima šanse koje su ravne svetskom čudu. 

U gornjem delu kostura ćemo imati još dva para osmine finala. Pobednik grupe E (najbliža Španija) protiv drugoplasiranog iz grupe F (Belgija, Hrvatska ili Maroko), odnosno pobednik grupe G (izvesno Brazil) protiv drugoplasiranog iz grupe H (Gana, Urugvaj ili Južna Koreja, možda i Portugal, koji je ipak mnogo bliži da bude prvi).

Dakle, ovde se crta jedno eventualno "finale pre finala" u četvrtfinalu između Brazila i Španije.

Kada je reč o donjem delu kostura, pobednik susreta Engleska - Senegal ide na boljeg iz meča između pobednika grupe D (izvesno Francuska) i drugoplasiranog iz grupe C (Saudijska Arabija, Poljska, Meksiko ili Argentina). Ako to bude Argentina imaćemo spektakl već u osmini finala i reprizu iz Rusije u istoj fazi turnira, a u suprotnom se crta evropski klasik u četvrtifinalu između Francuske i Engleske, što je još jedno "finale pre finala".

U donjem delu ćemo videti okršaj pobednika grupe F (Maroko, Hrvatska ili Belgija) protiv drugoplasiranog iz grupe E (Nemačka, Japan ili Kostarika). Takođe, imaćemo utakmicu između pobednika grupe H (izvesno Portugal) i drugoplasiranog iz grupe G (Srbija, Švajcarska ili Kamerun).

Ukoliko Srbija prođe dalje, eto prilike za novi meč sa Portugalcima, tačno godinu dana od istorijske lisabonske noći.

Ako ćemo već da maštamo, što nam je u krvi, ako pobedimo Švajcarce pa i Portugalce, u četvrtfinalu idemo potencijalno na Nemce (ako opravdaju ulogu favorita i budu drugi u svojoj grupi) ili na Hrvate (ako ostanu lideri, odnosno pobede Belgiju i ostanu ispred Maroka). 

Srbija bi kao drugoplasirana iz grupe H bila u donjem delu kostura, gde su pored Portugalaca i potom potencijalno Nemaca/Hrvata/Belgijanca takođe i Francuska, Engleska...

Sve u svemu, što se ostatka kostura tiče, crtaju se dva "finala pre finala" - Francuska - Engleska i Brazil - Španija. 

Sledi ono najbolje, mi smo spremni, nadamo se i naši "orlovi" da budu deo najlepše smotre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke