Luis Enrike definitivno odlazi! U igri tri potencijalne zamene?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 08.12.2022.
08:16
Izvor: Sportske.net

Kraj!

EPA-EFE/Marcel Del Pozo
EPA-EFE/Marcel Del Pozo

Povezane vesti

Luis Enrike neće ostati selektor Španije nakon eliminacije na Mundijalu u Kataru.

Poraz od Maroka uticao je na njegovu konačnu odluku i on će napustiti Španiju, a očekuje se zvanična potvrda u narednih 48 sati, prenose brojni španski mediji.

Luis Enrike je postao selektor nakon prethodne sramne eliminacije na SP, u Rusiji, kada je nasledio Fernanda Jera. 

On je na toj poziciji ostao do leta 2019. godine kada je morao privremeno da napusti funkciju selektora, zbog teške bolesti kćerke Ksane, koja je nažalost i preminula zbog teškog oblika karcinoma. 

Njega je privremeno menjao njegov dugogodišnji saradnik Robert Moreno, koji je želeo da ostane na toj funkciji što je izazvalo žestoku svađu između dvojice Španaca posle šestgodišnje saradnje. 

Savez je preferirao takođe Enrikea, koji je na konferenciji za medije zauvek precrtao Morena i kao saradnika i kao prijatelja, te je tada počeo pripreme za prvo veliko takmičenje - EURO 2020. 

Zbog  pandemije, EP je održan 2021. godine, a Španija je igrala odličan fudbal i nesrećno ispala u polufinalu na penale od Italije, koja je kasnije postala šampion.

Enrikeu nije oprošten neuspeh na drugom vezanom takmičenju, iako je prethodno stigao i do finala Lige nacija u kom je poražen od Francuske. 

Španski mediji izdvajaju nekoliko potencijalnih zamena, a zna se da su u priči već Marselino Toral i Roberto Martinez. Marselino je bez posla od kako se letos rastao sa Atletik Bilbaom, a Martinez je dobio otkaz posle eliminacije Belgije u grupnoj fazi SP. 

Treće ime koje je danas iskočilo u prvi plan je Luis De La Fuente. U pitanju je selektor mlade reprezentacije, koji je postao prvak Evrope sa mladom selekcijom Španije 2019. i kasnije osvojio srebrnu medalju na OI u Tokiju 2020. 

Suštinski, on se već godinama bavi selektorskim poslom u Savezu Španije, vodio je tri generacije od 2013. godine, a prethodno se nije proslavio na klupi Alavesa. 

Ostaje da vidimo šta će odlučiti predsednik Luis Rubiales kada Luis Enrike i zvanično napusti svoju funkciju...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke