Marokanci okupirali i "zapalili" Dohu - Još veća fešta se sprema u subotu!

Autor: Mladen Heleta
utorak 06.12.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh.

EPA
EPA

Povezane vesti

Navijači Maroka okupurali su večeras centar Dohe, kako bi proslavili plasman svoje reprezentacije u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Možda i prvi put otkako je u Katru započelo Svetsko prvenstvo, ulice Dohe zahvatilo je pravo navijačko ludilo, prenela je HINA.

I do sada je bilo navijača koji su burno slavili u centru grada poput Argentinaca i Meksikanaca, međutim ništa ne može da se uporedi sa slavljem marokanskih navijača nakon što su "Lavovi Atlasa" izborili plasman u četvrtfinale pobedom protiv Španije boljim izvodjenjem jedanaesteraca.

Reprezentacija Maroka definitivno je najprijatnije iznenadjenje ovogodišnjeg Svetskog prvenstva. Nakon što su osvojili prvo mesto u grupi ispred Hrvatske, Belgije i Kanade, sada su prvi put u svojoj istoriji ušli u četvrtfinale i to nakon što su izbacili bivše svetske prvake Špance.

Kada je Ašraf Hakimi postigao ključni jedanaesterac za pobedu, započelo je veliko slavlje na stadionu Edukejšn, a potom se preselilo na ulice Dohe u kojoj se nalazi velika marokanska zajednica.

Marokancima su se u slavlju pridružili i navijači drugih arapskih zemalja jer je Maroko ostao poslednja nada arapskog sveta na prvom Svetskom prvenstvu koje se održava na Bliskom istoku.

Na ulice su izašle hiljade navijača, a velika grupa navijača prošla je kroz Mšeireb, centar Dohe. Veseli Marokanci, Katarci, Saudijci, Palestinci i drugi pohrlili su kroz istorijske uličice Suk Vakifa gde se nastavila proslava.

Pre početka utakmice deo marokanskih navijača bez ulaznica je pokušao probiti sigurnosni kordon u blizini stadiona, zbog čega je morala da interveniše i policija.

Fotografije slavlja marokanskih navijača dolaze i sa ulica Amsterdama, Milana, Torina, Brisela i drugih evropskih gradova.

Ovo je šesti nastup Maroka na Svetskim prvenstvima, a do sada je najbolji plasman postigao 1986. godine izborivši plasman u osminu finala u kom su ispali od Nemačke.

Sada ih u četvrtfinalu očekuje Portugal koji je deklasirao Švajcarsku sa 6:1. Nema sumnje ko će imati veću podršku zu subotu od 16 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke