Marokanci su hit, Belgijanci na kolenima!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 27.11.2022.
15:55
Izvor: Sportske.net

Belgija sada najverovatnije mora da pobedi Hrvatsku u poslednjem kolu da bi stigla do osmine finala...

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Pobeda Marokanaca u okviru 2. kola grupe F Mundijala u Kataru, Belgija je danas bila nedorastao rival. "Atlaski lavovi" su na kraju slavili sa 2:0 (0:0) i tako su stigli blizu plasmana u drugi krug Mundijala, odnosno u osminu finala. 

Već posle par minuta igre Bačuaji je stigao do dobre šanse, dobio je loptu sa leve strane, ušao u priliku, ali je rezervni golman Maroka Munir dobro intervenisao. 

Munir je, inače, zamenio Bona, toliko je kasno saznao da će braniti da nije bio ni među igračima koji su pevali himnu. 

Maroko je igrao sasvim dobro u prvom poluvremenu, upoznao je i čitav svet njihove defanzivne sposobnosti, Belgijanci su bili potpuno zatvoreni i praktično je ta šansa Bačuajia bila jedina u prvih 45 minuta. 

Pripretili su Afrikanci u 35. minutu preko Hakimija koji je trčao po desnoj strani, izašao je do dobre situacije za gol, ali nije imao snage za dobar udarac, već je poslao loptu nebu pod oblake. 

I onda sam kraj poluvremena, Maroko je imao šansu nakon slobodnog udarca Ziješa, Sais je na kraju zasmetao Kurtoi i lopta je ušla u mrežu. VAR je reagovao, Sais je bio u ofsajdu. 

Videli smo nešto i od Edena Azara, fudbalera koji odavno nije u dobroj formi, ali i dalje dovoljno dobar za reprezentaciju. Uspeo je da prevari svoje čuvare, da se izbori za udarac sa oko 20 metara od gola, ali je njegov udarac zaustavio Munir koji je danas odradio sjajan posao. 

Veliku šansu na drugoj strani imao je Sofijan Bufal, Marokanac je prošao po levoj strani, okrenuo se ka sredini i iz kaznenog prostora je šutirao u suprotan ugao, ali nije pogodio, lopta je prohujala pored stative. 

Izgledali su Belgijanci slabo danas, nekako se činilo da je Maroko zaslužio gol koji se i desio u 73. minutu. Ide gol na dušu Kurtoe, verovatno golmana u najboljoj formi u ovom trenutku, posle slobodnog udarca Abdelamida Sabirija lopta je odskočila u petercu, opet je smetao Sais, ali ovoga puta nije bio ofsajd - 1:0 za Afrikance.

Pokušao je Martinez sa svim raspoloživim napadačkim snagama do kraja, ušao je čak i Lukaku, ali ništa mu to nije vredelo, apsolutno zaslužena pobeda Marokanaca u ovom meču. 

Ziješ i Bufal su bili izuzetno raspoloženi u napadu, imali su i prostora da dovode odbrambene igrače Belgije do ludila, a onda je prvopomenuti Ziješ probio po levoj strani, poslao loptu u sredinu, da bi pogodio Zakaria Abukal sa oko 6-7 metara za konačnih 2:0. Igrao se 3. minut nadoknade. 

Na kraju, Maroko stiže do četvrtog boda, situacija se u grupi dodatno zakomplikovala jer su Belgijanci ostali na 3, a Hrvati i Kanađani tek treba da odigraju svoj meč od 17 časova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke