Martinez: "Lov na tračeve važniji od mira u reprezentaciji, bolje podržite svoju zemlju, nego što je rušite!"

Autor: Lazar Nikolić
sreda 30.11.2022.
14:15
Izvor: Sportske.net

Selektor Belgije razočaran ponašanjem medija.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Reprezentaciju Belgije u četvrtak očekuje odlučujuća utakmica na Mundijalu u Kataru. Belgijanci će u meču trećeg kola grupe F igrati protiv aktuelnog vicešampiona sveta hrvatske, a "crvene đavole" samo pobeda vodi u osminu finala.

Prethodnih dana stizale su mnogobrojne vesti i izjave o lošoj atmosferi unutar reprezentacije Belgije, a njihov selektor Roberto Martinez demantuje da su one bile tačne.

"Dopustili smo da nas malo previše vode lažne vesti i kritike iz spoljnog sveta. Zapanjujće je videti kako se neki mediji u Belgiji priključuju talasu lažnih vesti. Čini se da je njihov lov na tračeve važniji od mira. Sada moramo gledati sebe i ne slušati previše buku koja dolazi izvan kampa", rekao je Martinez.

Iskusni stručnjak je sebe stavio u "kožu" novinara i rekao da on ne bi tako postupio da je na njihovom mestu.

"Ne znam odakle ta priča, no kao novinar ne bih ulazio u to. Radije bih podržao svoju zemlju nego je rušio. Osoba koja je pustila ovu lažnu poruku u javnost je gledala samo svoju korist. Bio je to briljantan potez u tom kontekstu, ali i ozbiljan autogol za državu", poručio je ljutiti Martinez.

Utakmica između Belgije i Hrvatske igra se sutra od 16 sati, u isto vreme  u grupi F sastaju se selekcije Maroka i Kanade.

Pred poslednje utakmice u grupi Maroko i Hrvatska imaju po četiri, Belgija tri, a Kanada je jedina bez bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke