Medicinski karton kroji odbranu za meč generacije, Srbija se vraća Stojkovićevim principima?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 01.12.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Odlučujući susret na programu je sutra od 20 časova, a kako će izgledati Srbija na stadionu 974 u Dohi?

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Pogoditi tim reprezentacije Srbije za meč trećeg kola grupne faze Svetskog prvenstva protiv Švajcarske verovatno je teže nego dobiti "sedmicu" na lotou.

Čini se da je pred selektorom Draganom Stojkovićem veliki broj dilema što se tiče startne postave u utakmici koja će iz grupe G doneti drugog putnika u osminu finala Mundijala u Kataru.

U prva dva kola, videli smo nešto drugačiju Srbiju koja je igrala sa jednim isturenim i klasičnim napadačem u liku Aleksandra Mitrovića, protiv Brazila zaigrao je i Dušan Vlahović pa smo tek 17 minuta na terenu delovali sa tandemom u špicu.

Ovoga puta, Srbiji je potrebna pobeda koja joj jedina daje prolaz dalje, te postoji realna šansa da Stojković na teren pošalje i Mitrovića i Vlahovića od prvog minuta.

Vanja Milinković Savić zacementiran je na golu, dok će štoperski trio zavisiti pre svega od zdravstvenog biltena tima. Sudeći po rečima selektora, svi su spremni, pa treba očekivati Nikolu Milenkovića, Miloša Veljkovića i Strahinju Pavlovića ponovo u srcu odbrane.

Pavlović i Veljković bili su zamenjeni protiv Kameruna zbog povrede, ali danas su na treningu delovali spremno.

Po desnom boku će delovati protiv Kameruna sjajni Andrija Živković, a meč sa Švajcarcima biće idealna prilika da Filip Kostić zablista u punom sjaju po levoj strani.

Ofanzivni trio koji čini srce tima Srbije će morati da odradi veliki posao koji je poveren Sergeju Milinkoviću Saviću, Saši Lukiću i Dušanu Tadića. Ukoliko pratimo zamisao selektora protiv Portugala, nije isključeno da umesto Lukića zaigra i Nemanja Gudelj koji protiv Kameruna nije igrao.

Stojković je napomenuo da je Dušan Vlahović spreman i u konkurenciji za tim, te je velika verovatnoća da ćemo ponovo videti tandem sa Aleksandrom Mitrovićem.

Međutim, selektor nije želeo da otkriva ni tu dilemu.

Dakle, očekivani sastav Srbije bi mogao da izgleda ovako:

V. Milinković Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, S. Milinković Savić, Lukić, Tadić, Kostić - A. Mitrović, Vlahović.

Iz Katara: Ivan Cvetković

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke