Meksikanci u Kataru u (ne)mogućoj misiji, sve zavisi od Raula Himeneza!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.11.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Meksiko jednostavno mora u osminu finala, ali...

EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Meksika upala je u grupu C iz drugog šešira na žrebu za Mundijal, gde je čeka "dželat" Argentina, potom Poljska i Saudijska Arabija.

Meksikanci u Katar stižu uz mnogo problema, pošto će zbog povrede izostati Hesus Korona, dok je Raul Himenez pod velikim znakom pitanja, jer je cele jeseni povređen. On je poslednji takmičarski meč odigrao još 31. avgusta u remiju sa Bornmutom u Premijer ligi. Himenez je najbolji strelac trenutne ekipe Meksiksa sa 29 golova, a ima blizu 100 nastupa, te je potpuno jasno koliko od njega zavisi igra Herarda Martina.

Himenez je najbolji strelac Meksika od aktivnih igrača sa 29 golova, neprikosnoven je Havijer  Ernandes "Ćićarito" sa 52 gola, a iako on igra u LA Galaksiju, Herardo Martino ne računa na njega.

Bivši trener Barselone i nekadašnji selektor Argentine uglavnom igra u formaciji 4-3-3. Svakako je da se mnogo očekuje od čudesnog golmana Očoe, koji se na svakom Mundijalu "pretvori" u mešavinu Bufona, Kasiljasa i Nojera, kako kruže pošalice na društvenim mrežama. Očekuje se da važnu ulogu odigra Ajaksov Edson Alvarez, koji će uz Ektora Ereru držati vezni red. Prema najavama, osim njih dvojice, u odbrani se očekuje da igraju Arteaga, Vaskez, Montes i Galjardo, mada je tu i Nestor Arauho. U napadu se očekuje da iskoči Hirving Lozano iz Napolija, posebno zbog činjenice da Himenez stiže rovit, a da je Korona van stroja zbog povrede. 


Važno je istaći da Meksiko u Katar stiže tako što se pripremao za turnir samo prijateljskim utakmicama i to bez igrača koji nastupaju u Evropi. Meksikanci imaju mešovite rezultate, gubili su od Kolumbije i Paragvaja, remizirali sa Jamajkom, dobili Irak i Peru. 

Što se tiče međusobnih duela sa rivalima iz grupe, treba istaći da Meksikanci imaju očajan skor sa Argentincima - devet poraza, dva remija i samo jednu pobedu. Sa Poljacima su se sastali tri puta, imaju jednu pobedu i dva remija, dok će se prvi put u istoriji sastati sa Saudijskom Arabijom.

Jasno je da će najveći rival Meksikancima ipak biti selekcija Poljske, jer je Argentina prema svim prognozama apsolutni favorit za prvo mesto u grupi, a i tradicija kaže da su bodovi za Herarda Martina i njegove pulene nemoguća misija sa "Gaučosima". 

Prema predikcijama, očekuje se da i pored raznih problema, Meksikanci prođu u osminu finala. 

Meksikanci turnir otvaraju odmah sa Poljacima 22. novembra, potom 26. igraju sa Argentinom i u poslednjem kolu 30. novembra protiv Saudijske Arabije.

Podsetimo i na to da se ova grupa ukršta  sa onom u kojoj su Francuska i Danska glavni favoriti za plasman u eliminacionu fazu...

AdmiralBet  nudi kvotu 1,90 da će se Meksikanci plasirati u osminu finala!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke