Najstari debitant, od "cvajte" do "pancera" - Ko je Niklas Filkrug?

Autor: Stefan Matić
nedelja 27.11.2022.
22:15
Izvor: Sportske.net

Neverovatna karijera.

EPA-EFE/Rungroj Yongrit
EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Povezane vesti

Reprezentacija Nemačke je odigrala 1:1 sa Španijom

Očekivalo se da će "crvena furija" pobedom eliminisati Flikov tim, ali Nemci ne bi bili Nemci da nisu još jednom opravdali onu staru izreku kako nikada ne odustaju. 

Čak su mogli i do trijumfa i preokreta, da je Sane bio malo koncentrisaniji u završnici. 

Enrikeov tim je poveo preko Morate, uzvratio je Filkrug dvadesetak minuta kasnije. Oba igrača su klasične "devetke", oba igrača su ušla sa klupe. Klasični napadači su ponovo u modi, a priča Filkruga je neverovatna. 

Napadač Verdera je za reprezentaciju Nemačke debitovao sredinom novembra u prijateljskoj protiv Omana, gde je postigao i gol. Odigrao je desetak minuta protiv Japanaca i večeras oko 20 minuta protiv Španca, sa postignutom golom.

 Filkrug je vratio Verder iz Cvajte u Bundesligu, prošle sezone je postigao 19 golova za tim iz Bremena i bio najzaslužniji za povratak među najbolje.. Ove sezone, u još jačem takmičenju kao što je Bundesliga ima već deset golova u 14 utakmica. 

Flik ga je uvrstio u tim protiv Omana i učinio ga najstarijim debitantom istoriji reprezentacije Nemačke u 29-oj godini. Dete Verdera je veći deo karijere proveo u klubovima iz Cvajte, saigrači ga zovu "lücke" što znači "praznina" zbog njegovih prednjih zuba. 

Večeras je postigao odličan gol, samo je preuzeo loptu od Musiale i poslao pod prečku gola Simona. Nadamo se da će dobiti i prvi start kod Flika, i to u meču protiv Kostarike gde bi dobar rezultat značio i potencijalan prolazak "pancera" u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke