Ne bi ga Tunišani dali da se igralo do sutra, Australijanci na dobrom putu ka osmini finala

Autor: Nemanja Janošev
subota 26.11.2022.
12:59
Izvor: Sportske.net

Minimalna pobeda, zlata vredna za "kengure".

EPA-EFE/Noushad Thekkayil
EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Australije pobedili su Tunis sa 1:0 (1:0) u okviru 2. kola grupe "D" Svetskog prvenstva u Kataru.

Još jedna utakmica u "matine terminu" u kojoj je izostao kvalitetan fudbal, ali makar je viđen pogodak. Jedan, ali vredan.

Tunišani su se borili, baš kao što je to bilo i protiv Danaca, ali puka bitka nije dovoljna da bi se igrao fudbal. Taktički, Australija je stajala stabilnije, uz solidnu defanzivnu postavku koja je i kao takva zadržala gotovo sve napade afričke selekcije.

Australijanci su poveli u prvom poluvremenu. Igrao se 23. minut kada je Gudvin centrirao sa leve strane, a Mičel Djuk fenomenalno zakačio loptu glavom i poslao je u malu mrežu Dahmena za veliko slavlje "kengura" koji su tako prvi put u svojoj istoriji vodili na poluvremenu mundijalske utakmice.

Imali su Tunišani dve dobre situacije u završnici prvog dela kada su Mohamed Drager i Jusuf Mskani propustili najbolje prilike za svoj tim.

Nije Tunis izgledao kao ekipa koja ima jasnu ideju kako da dođe do pogotka. Gurali su lopte na krila, ali sve se to završavalo bezuspešno. S druge strane, Australija se branila u formaciji 4-4-2 s pritiskom dvojice napadača što je odbijalo ideje protivnika. 

Bilo je sveto malo neorganizovanije u nastavku susreta i s jedne i s druge strane. Fizički, utakmica jeste bila zahtevna, dosta se trčalo, ali ponavljamo, kvalitet i fudbalska maštovitost nisu radili danas.

No, Australijance koji su mogli i do drugog gola preko Lekija kojeg su centimetri odvojili od toga, zanimala je samo pobeda i do nje su zasluženo došli.

Tako sada, nakon poraza u prvom kolu, dolaze do tri boda koja za njih znače krupan korak ka osmini finala, posebno ukoliko Danci ne pobede Francuze večeras.

Igrač utakmice, čovek koji je zaustavljao gotovo sve pokušaje i prodore Tunišana bio je štoper Stouka Hari Sauter. Maestralno izdanje. Takođe, izuzetan je bio i Aron Muj.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke