Nemačka povela, a onda je na scenu stupio - TAKUMA ASANO!

Autor: Milovan Longinov
sreda 23.11.2022.
15:59
Izvor: Sportske.net

Kakva partija bivšeg asa Partizana!

EPA-EFE/Tolga Bozoglu
EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Fudbaleri Japana priredili su drugo veliko iznenađenje na Mundijalu u Kataru, pošto su danas pobedili Nemačku nakon preokreta rezultatom 2:1!

Heroj Japanaca bio je bivši as Partizana Asano koji je ušao u igru u uneo preokret, postigao je pogodak za preokret i pobedu u 83. minutu.

Hansi Flik je izveo prilično snažnu postavu, plan je bio da Miler i Haverc  napadaju kroz sredinu, odnosno Musijala i Gnabri po bokovima, a iza su Kimih i Gundogan. 

Možda je jedino iznenađenje što je kao desni bek počeo Niklas Zile, dok su štoperi Ridiger i Šloterbek, a levo je Raum. 

Nemci su od samog početka diktirali tempo igre i kružili oko šesnaesterca, ali su prave šanse izostale u uvodnim minutima. Japanci su samo mogli da čekaju šansu iz kontre, u osmom minutu su dali gol, ali iz ogromnog ofsajda. 

Prvi udarac ka golu Japana imao je Džošua Kimih u 21. minutu, na mestu je bio golman Gonda. Nemci su uspeli da povedu 10 minuta kasnije i to iz penala. Golman Gonda je zakasnio i oborio Rauma klizećim startom, a sudija nije imao dilemu da je to bio start za najstrožu kaznu. 

Odgovornost je preuzeo Ilkaj Gundogan koji je šutirao snažno po sredini gola za 1:0.

U finišu prvog dela igre i Musijala se našao u dobroj poziciji, ali je šutirao prilično loše i preko gola. 

U nadoknadi vremena Kai Haverc je dao gol iz peterca, posle dodavanja Serža Gnabrija, ali je iz VAR sobe signalizirana ofsajd pozicija, pa promene rezultata ipak nije bilo.

Japanci su bili dosta konkretniji u drugom delu igre, a posebnu svežinu u napadu doneo je bivši napadač Partizana Asano, koji je imao dve solidne prilike, a kasnije izrastao u heroja.

Nemci su u drugom poluvremenu potcenili rivala kao  ARgentina dan ranije Saudijsku Arabijui dopustili potpuni preokret. Gundogan, Gnabri i Musijala su promašili velike šanse, a onda je u 70. minutu u jednoj akciji golman Japana imao dve odlične intervencije. Gnabri je gađao prvo glavom, onda je naleteo i na odbijenu, ali je ponovo odličan bio Gonda.

Kazna je umalo usledila tri minuta kasnije kada je Sakai iz neposredne blizine, ali je i Nojer sjajno odbranio. 

Ipak, u 75. minutu Nojer  nije mogao ništa, Japan je zasluženo izjednačio. Posle udarca sa leve strane  Nojer je samo uspeo da odbije loptu na koju je naleteo Doan i pogodio za 1:1.

Hansi Flik je momentalno reagovao, uveo je džokera Gecea, kao i Filkriga.

Međutim, u 83. minutu usledio je novi šok za Nemce. Nestvarni Asano je pobegao po desnom boku, Šloterbek je kasnio, a Japanac iskosa sa desne strane zakucao pod prečku za 1:2.

U nadoknadi su Nemci imali još jednu veliku šansu preko Gorecke, ali promene nije bilo, pa smo svedočili još jednom velikom iznenađenju!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke