OCENE – Previše puta...

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 28.11.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Da je moglo drugačije - moglo je. Da je moralo - moralo je...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Previše puta promašiš stopostotnu šansu. Previše puta ne dodaš loptu usamljenom saigraču. Previše puta dozvoliš protivniku da napadne na identičan način. Previše puta se odbrana nalazi visoko kada to ne bi smelo da se dešava. Previše puta ne držiš liniju. Previše puta dozvoliš da te pritiskaju na isti način. Previše puta si nasamaren na isti način. Previše puta si nervozan... Previše puta svega za ovakvo takmičenje...

Tako to ide kada nemaš granicu. Tako je u bilo kojoj sferi života. Bićeš kažnjen kada prekardašiš.

Upravo to se dogodilo našoj reprezentaciji u susretu sa Kamerunom, gde smo ponovo ušli u stavu da pokoravamo svet. Gde  smo bili nonšalantni posle momenata kada je Andrija Živković pobacao Kamerunce po zemlji, a Mitrović pretrčao pola terena kako bi proslavio naš treći gol.  Utisak je da je promena i izlazak Strahinje Pavlovića značajno uticala na koncepciju naše igre budući da je iza Filipa Kostića od tog momenta duvala oluja.

Vanja Milinković-Savić (7) – Bio je nemoćan u svakoj od tri situacije. U prvoj je krenuo da brani deo gde je lopta prvobitno upućena kod kornera. Imao odličnu reakciju posle udarca Pjera Kundea, a zatim ništa specifično nije mogao da učini kako bi sprečio pogotke Abubakara i Čupo-Motinga. Sve u svemu, najsigurniji naš igrač tokom duela.

Nikola Milenković (5.5) – Naš najbolji igrač u polju protiv Brazila je i ovog puta isprva bio miran, siguran i definitivno čovek koji je na taj način unosio stabilnost u poslednju liniju. Čak i kada se ekipa unervozila, uspeo je da održava kompas koliko-toliko, što nije bilo lako. Ali, u drugom poluvremenu, definitivni krivac za dva primljena gola budući da nije ispratio izvlačenje ostatka odrane i pravljenje „ofsajd-zamke“. Nešto što ga nije odlikovalo do izlaska Strahinje Pavlovića.

Miloš Veljković (do 78. minuta) (5) – Statičan, bez markacije bilo kog protivničkog igrača kod gola Kasteleta. Osim nekoliko dobro pokrenutih napada, bez većeg doprinosa u igri.  On je za razliku od Milenkovića dobro pratio tu zamišljenu liniju kod primljena dva gola u drugom delu, ali opšti utisak nije ni približno prelazna ocena.

Strahinja Pavlović (do 56. minuta) (7) – Zajedno sa Veljkovićem je branio prazan prostor kod primljenog gola, ali i njemu je van vidokruga izmakao Kasteleto. Ponovo je imao „svoje momente“ kada previsoko izlazi u presing i dolazi u situaciju da reskira lošim startom ili pasom što se i ovog puta dešavalo. No, kod postignutog gola je od prvog momenta kada je lopta uzletela znao šta želi i niko, pa ni stameni Angisa.  Jednostavno, te njegove sekvence moraju da se istrpe imajući u vidu njegovu borbenost, srce i doprinos u ofanzivi. Od njegove povrede, počela je i naša katastrofa.

Starsport


Andrija Živković (do 78. minuta) (7) – Jedan od naših najagilnijih igrača na samom početku duela. Stajao je visoko, razvlačio odbranu rivala, ali bilo je tu i nekoliko padova koncentracije i nakon jednog od njih izrodio se korner posle kojeg je došao gol. Mimo toga, Živković je odigrao izuzetan susret u oba pravca, posebno u ovom ofanzivnom. Dve asistencije, posebno se istakla ona druga za Mitrovića kada je nesebično pogledao ka svom golgeteru. Nakon toga fizički je pao i usledila je očekivana promena. Ipak je potrošnja na toj poziciji enormna.

Saša Lukić (6) – Česti padovi u koncentraciji nisu dozvoljeni za ovakav nivo fudbala. Obavljao je ponovo taj prljavi deo posla na sredini terena, defanzivnija uloga nego li u klubu možda mu i nije „legla“. Imao je svoje pozitivne momente

Nemanja Maksimović (6.5) – Bio je solidan u oba smera u pojedinim navratima, ali nedovoljno konkretan u namerama prenosa lopte.  Dosta grešaka u predaji zajedno sa svojim kolegom iz sredine Lukićem što je izazivalo nekolicinu kontranapada za Kamerunce, a samim tim i nepotrebnu tenziju u poslednjoj liniji. Jedini koji je istrčao sa Abubakarom kod oba pogotka... Nažalost, nije imao puno šansi.

Filip Kostić (6) – Imao je Pavlovića da mu čuva leđa, pa je bio slobodan da boravi u gornjem levom uglu terena. Znali su to Kamerunci pa su svoje napade bazirali na tome preskakavši sredinu i pritiskavši upravo Strahinju. Dobro je sarađivao sa Tadićem u više navrata, što nije iznenađenje. Ipak, po izlasku Pavlovića, odsustvo njegove pomoći bilo je kobno po naš tim. U međuvremenu je ostao bez snage i koncentracije. Očekivalo se više...

Dušan Tadić  (6.5) – Vidljivo je da Duća nema identičnu formu kao iz nekog minulog perioda, ali i dalje je to majstor koji jednim potezom može da odluči meč. Tako je perfektno pronašao Strahinju Pavlovića u nadoknadi prvog dela za asistenciju. Svojim pritiskom nad Honglom obezbedio je loptu za naš tim i kontru iz koje je došao treći pogodak. Iskusno odigrano, ali na momente, što odlikuje čitavu ekipu.

Sergej Milinković-Savić (do 79. minuta) (6.5) – Solidna pas igra od momka koji je zadužen da ubrzava akcije našeg tima i učestvuje u kreaciji. Nisu ga štedeli Kamerunci, pa su tako samo u prvom poluvremenu četiri puta rušili zvezdu Lacija u nadi da ga destabilizuju. Ako im je to bio krajnji cilj – nisu uspeli. Sergej je prelepo pogodio u poslednjim trenucima prvog poluvremena, slabijom levom nogom za preokret. U nastavku je imao nekoliko poteza sa petoparca, pokazavši klasu.

Aleksandar Mitrović (6) – Isprva je zaledio srca svih nas kada se našao u bolovima na zemlji. U prvih 10 minuta imao je više šansi nego za ceo prošli meč. Htela ga je lopta, ali ne i gol... Mogao ih je dati nekoliko, jeste se desio taj jedan koji, ali objekivno, trebalo je da se desi još koji. I ne samo to, izostali su i njegovi pasovi brza saigrače koji su bivali usamljeni u pojedinim momentima. Osetilo se da nije potpuno spreman što ga je frustriralo, a ista ta nervoza pretočila se i na ostatak tima.

Stefan Mitrović (od 56. minuta) –

Srđan Babić (od 78. minuta) – /

Nemanja Radonjić (od 78. minuta) – /

Marko Grujić (od 79. minuta) – /

 

 

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke